Школски лист „Латице“

2022. – ДЕЧЈА НЕДЕЉА У НАШОЈ ШКОЛИ  

casopis-iskra-br-1
Часопис Искра

„Латице“ су лист ученика Основне школе „Светозар Милетић“ из Титела и покренут је давне 1979. године и тада је носио назив “Искра“. Први уредници су били Драган Колак, наставник руског језика и Миливој Каназир, професор географије. У том броју је приказан живот и рад Светозара Милетића. Није било фотографија ни цртежа, а прилози су се куцали писаћом машином, а лист се сатима умножавао шапирографом.

Првих пет бројева носило је име „Искра“, али се убрзо увидело да само у Војводини постоји неколико школских часописа са истим именом, па од 6. броја новине носе име „Латице“.

Данас „Латице“ излазе квартално и објављују најуспешније литерарне и ликовне радове, прате актуелна дешавања у школи, различите културне и спортске манифестације и са великим задовољством прате успехе ученика наше школе на бројним такмичењима и конкурсима.

„Латице“ од 2003. године уређује Јелена Влашки, професор српског језика и књижевности. Овој редакцији се повремено прикључују и остали наставници својим пригодним текстовима и радовима. Ученичку редакцију чине ученици од V до VIII разреда, али су на страницама „Латица“ и радови млађих ученика.

Јелена Влашки

професор српског језика и књижевности