Издвојено одељење „Горња школа“

 

osnovna-skola-svetozar-miletic-gornja-skola

Почетком XX века због недостатка школских зграда настава се одржава у изнајмљеним приватним зградама у којима су не ретко становали просветни радници. Једна од приватних зграда је и „Чавићкина“ школа зграда Зорке Чавић. Она је до данас задржала ту намену, па се и данас у њој одржава настава и кратко је зовемо Горња школа. Она је у склопу Основне школеТител.

Некада је у дворишним просторијама (стану) живео домар, а школа је имала и башту о којој су се бринули ученици. Сваки разред је имао парцелу. На њима је било поврће.

Сада је све другачије. После реновирања Горње школе (01. 05.1992. – 25. 01. 1993.) године школа је добиланов, функционалнији изглед. Сада се у њој налазе две учионице тзв. спољашња и дворишна, фискултурна сала, зборница, хол и санитарни чвор.

Под кровом школе је била и остала просторија забавишта. У дворишту се на месту некадашње баште налази травнати терен, где дечаци играју фудбал или се ђаци и предшколци играју разних играра,трче, скач, вијају,… Постоји и кош и справе за децу: љуљашке, клацкалице, пењалице, тобогани, вртешке.

У овој школи се изводи настава од I до IV разреда.

Радници и ученици у овој школи су као једна породица. Сви се међусобно пазе и помажу једни другима.

Јолан Малеш
професор разредне наставе – библиотекар