„Између два моста“

Актуелности

На Ченеју одржана ликовна колонија за децу.

Ученици основне школе „Светозар Милетић“, Тител, успешно су учествовали на ликовној колонији за децу, која се традиционално, већ седамнаест година одржава на Ченеју у објекту СОШО „Милан Петровић“ из Новог Сада.

Колонију која носи назив „Између два моста“, организовала је СОШО „Милан Петровић“, а покровитељи су Градска управа за социјалну и дечју заштиту и Организација „Живот-инспирација“ коју води Даница Мушицки. Спонзор је, као и ранијих година био МП „Вагели“, који је донирао материјал за рад-боје, тушеве, папир…

O

Наши ученици под вођством наставника ликовне културе Стеве Диклића, већ десетак година успешно учествују на овој ликовној колонији. Ове године учесници су били Милица Жарковић из школе у Тителу и Александра Бурка и Клаудија Барна из ПШ Лок. Теме овогодишње колоније биле су Поплава, Берба грожђа и Коњи, а наши ученици су се , као и већина деце из других школа определили да цртају и сликају коње, а то су урадили веома успешно.

O

Радни дан је почео разгледањем изложбе радова са прошлогодишње колоније, која је приређена у СОШО „Милан Петровић“ у Новом Саду, следио је организовани превоз аутобусима у лепо уређени објекат на Ченеју, а затим ужурбани рад на задатим темама.

Осим наше школе још су учествовале школе: СОШО „Радивој Петрвић“ из Сремске Митровице, ОШ „Петефи Шандор“ и ОШ „Васа Стајић“ из Новог Сада, ОШ „Људевит Штурм“ из Кисача, ОШ „Јанко Чмелик“ из Старе Пазове, ОШ „Лаза Костић“ из Ковиља, ОШ „Братство“ из Бечеја, ОШ „Војвођанских бригада“ и ОШ „Соња Маринковић“ из Новог Сада, као и организатор СОШО „Милан Петровић“ из Новог Сада.

Ваља напоменути да је ове године одазив био доста слабији, што се делом правда свеукупном лошом материјалном ситуацијом, како у школству, тако и у друштву. Такође је важно да се каже да је мањи број учесника био додатна инспирација ученицима и наставницима да одрже па и подигну квалитет радова, што је видљиво из ових неколико приложених фотографија радова наших ученика.

Потребно је посебно похвалити организаторе из СОШО „Милан Петровић“,који су пронашли начин да се ова манифестација одржи, ето већ седамнаести пут, што омогућује деци да се надмећу у нечему што умеју и воле,а наставницима да се сусретну и размењују искустава у раду.