Представа “Време части и поноса” у ОШ “С. Милетић” у Тителу

Актуелности

У среду, 23. марта 2016. године, у холу ОШ “Светозар Милетић” из Титела, изведена је представа “Време части и поноса”, нараторско драмски приказ урађен према књизи “Живот преточен у памћење”, чији аутор је пуковник Мића Живојиновић.

Vreme casti i ponosa (1)

Ову представу школи је поклонила Општина Тител како би младим нараштајима приближила пожртвовање и храброст српске војске и народа у Великом рату тј. Првом светском рату, да спознају генијалност и значај победа на Церу и Колубари, мудрост и храброст српских војсковођа и величину жртве коју је за част и слободу поднео напаћени српски народ.

Vreme casti i ponosa (2)

Наратор у представи био је сам аутор књиге Мићо Живојиновић.  Живојина Мишића играо је Димитрије Илић, а Степу Степановића играо је Лепомир Ивковић. Ови познати глумци су дугогодишњи стални чланови Народног позоришта из Београда, а Илић је и помоћник директора драме у Народном позоришту.Поред озбиљних драмских улога у позоришту,ширем гледатељству познати су са ТВ екрана из серија и кратких шаљивих скечева. Миломир Ивковић успешно је играо епизодне улоге у телевизијским серијама “Полицајац са Петловог брда”, “Срећни људи”, “Будва на пјену од мора”…а Димитрије Илић широку популарност и симпатије гледалаца стекао је у “Гранд шоу” играјући разне ликове у шаљивим скечевима.

Vreme casti i ponosa (3)

Иако је нараторско драмски приказ “Време части и поноса”  имао озбиљну тематику, глумци су нашли начина да направе мале “излете” из оригиналног текста како би га приближили деци, због чега су награђивани искреним аплаузима.

Поред образовне и васпитне улоге, ова представа је имала и карактер забаве, јер су деца из мале средине имали прилику да виде познате глумце и доживе уживо метаморфозе кроз које пролазе глумци да би се претворили у лик из преставе.

 

                                                                                                                     Стево Диклић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *