50-ТА ПЕСНИЧКА ШТАФЕТА

Актуелности

Манифестација Градске народне библиотеке “Жарко Зрењанин”, Песничка штафета једна је од најстаријих манифестација намењених деци и младима у нашој земљи. Кроз манифестацију, истовремено се инсистира на промовисању учешћа и стваралаштва деце као и на подстицању стваралаштва намењеног деци и младима кроз ангажовање афирмисаних стваралаца.

Поред тога, јединствена је по свом начину реализације: библиотекари у мисији представљања и очувања квалитетних културних садржаја излазе ван саме установе културе (концепт “Библиотека без зидова”) и са гостујућим песником одлазе до сваког од учесника у манифестацији у 60 школа из 3 округа Баната и Бачке. Тако је већ 50.година.

Гост песник на овогодишњој манифестацији је Урош Петровић, који нам је већ био у гостима истим поводом 2018. године. Ни овог пута нису изостале чувене загонетке аутора које подстичу децу да логички размишљају и повезују, а за тачну одгонетку добијају по једну лоптицу, као успомену на заједничко дружење. Ђаци –песници ,којих је ове године у целој нашој школи било више од 80, читали су своје стихове надајући се да ће баш њихова песма опчинити присутне чланове жирија. Нашу школу на завршној свечаности 24.априла у Зрењанину представљаће следећи ученици:

Тител:

Милица Раданов- 4.разред

Драгољуб Костић-5. разред

ИО  Лок:

Јелена Мићин- 3. разред

Немања Огњенов- 8.разред

ИО Вилово:

Милица Влаовић-2 .разред

Теодора Влаовић -4. разред

ИО Гардиновци:

Лазар Пејић- 2. разред

Јована Мојсилов- 7.разред

 

Нашим младим песницима желимо пуно успеха на завршном такмичењу!

Наташа Живанчев,
наставник српског језика и књижевности