Дечја недеља у Матичној школи

Актуелности

Дечја недеља у ОШ ,, Светозар Милетић” Тител одржана је од 2. до 8. октобра. Активности су изведене према предвиђеном плану.

У понедељак је у холу школе постављена изложба ученичких радована на којима су ученици изразили своје утиске о школи, дружењу у школи, међусобној сарадњи.

У уторак у сарадњи са установом за заштиту и очување Тителског брега ученици су прошетали Тителским брегом. Водич је била Александра Николић, која је испричала занимљиве легенде о Тителском брегу и научним претпоставкама о постанку Тителског брега. Свако одељење је добило задатак написан у стиховима који су крили место где се налази поклон. Ученици су открили о ком објекту је реч и ту пронашли скривени поклон – компас и часописе за децу ,,Чувари равнице“.

У среду је на школском дворишту организован спортски дан. Учитељ Бранислав Бркић поставио је полигон са препрекама које су ученици успешно савладавали. Организовано је надвлачење конопца и такмичење у фудбалу. Тог дана ученике је посетио председник општине Тител мр Драган Божић и заменик председника Богољуб Марковић који су као и сваке године подржали дечју недељу, овога пута у облику донације спортске опреме и то: лопте за одбојку и кошарку, рекете, конопац за пењање, као и ваге за мерење висине и тежине како би се пратио осмогодишњи развој деце у школи.

У четвртак су ученици првог разреда посетили Народну библиотеку ,,Стојан Трумић“. Том приликом су постали и чланови библиотеке. За њих су ученици СТШ ,,Милева Марић“ у нашој школи, приказали представу. Тог дана биле су и радионице за израду предмета од јесењих плодова.

У петак је организован јесењи маскенбал где су ученици на маштовит начин приказали јесење чаролије. Ученици првог разреда добили су на поклон књиге ,,Пажљивко“ и бојанке. За све ученике Ученичка задруга “Зврк” обезбедила је беџеве са натписом и сликом ,,Велико срце деце Србије“. Дечју недељу завршили смо слаткишима којима су се почастили сви ученици. Дечја недеља је протекла у лепом и веселом расположењу.

Снежана Радић, педагог

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *