ЛИКОВНА КОЛОНИЈА „ИЗМЕЂУ ДВА МОСТА“

Издвајамо

Ученици наше школе учествовали су и ове године на ликовној колонији „Између два моста“, коју већ 16 година организује школа за основно и среднње образовање „Милан Петровић“ са домом ученика из Новог Сада. Покровитељ колоније је Покрајински секретаријат за образовање , управу и националне заједнице, а дугогодишњи пријатељ колоније је МП „ВАГЕЛИ“, које обезбеђује боје и материјал за рад. Такође је важно напоменути да ШОСО „Милан  Петровић“ колонију организује у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Наставник Стево Диклић на колонији учествује десетак година, те је и овом приликом имао задовољство да поведе троје ђака из Титела и Лока на ову лепу манифестацију, где се деца друже , упознају друге,  али и себе и своје умеће, стичу искуства и самопоуздање…

Ове године нашу школу су представљали наставник Стево Диклић и ученице Ивана Бринет VIII2, Драгана Васић VIII3 и Јована Ћурувија VI1.      Оквирне теме су биле: „Лавиринтом до цвета“, „Радије бирам пешачење и вожњу бициклом у природи“ и  „Имам права да сликам свој свет“. Иако колонија нема такмичарски карактер, било је веома пријатно слушати похвале  и позирати онима који су желели да нас фотографишу  са нашим радовима.

Ове године колонија је, за разлику од претходних година, одржана у затвореном простору у Плавој сали школе,  јер је због кризе која је захватила све сегменте друштва, било тешко на време обезбедити средства, па је одржана 20. новембра, око месец и по касније од уобичајеног термина. Ранијих година колонија је реализована у дворишту школског објекта на Ченеју, што ове године у другој половини  новембра није било препоручљиво. У сваком случају, учествовање на овој колонији корисно је за децу и добро за афирмацију наше школе!