ПРВИ КОШАРКАШКИ ДЕРБИ У СЕЗОНИ 2022/2023.

Актуелности

„Derby day“ је дан када се вечити ривали састају први пут у сезони 2022/23. Тог понедељка 28.11.2022. године, од раног јутра сам био срећан, јер сам знао да идем на дерби. Кренуо сам у школу веома срећан, иако је дан био веома тежак и напоран,имао сам 6 часова. После школе ме је отац чекао у ауту и кренули смо на пут, до хале „Александар Николић“, познатије као „Пионир“.

Сви смо знали да Партизан има скупљу екипу, са 8 страних играча, док Звезда има само 4 страна играча. Видела се разлика у домаћим играчима, што су наши играчи препознали и добили велики ветар у леђа. Стигли смо 40 минута раније, а хала је била полу празна. Неких 10 минута пре почетка утакмице, хала се попунила и почело је правонавијање. При крају прве четвртине,наш играч Никола Ивановић се повредио и морао је да напусти терен, док судије нису свирале ни фаул, а камоли намерну грешку. Играч Партизана, један од 8 странаца, кренуо је да се буса нашем играчу у лице те је изазвао инцидент, када су наши навијачи почели да убацују разне стварчице на терен и да гађају играче Партизана. Десио се прекид  и наши навијачи са трибине Б,где су и почели инциденти, пребачени су на другу трибину, а део њих је избачен из хале.После неких 30 минута утакмица је настављена. На крају првог полувремена резултат је био 49-48 и Звезда је водила сапола коша. Почело је друго полувреме и Звезда је водила 70-65. После треће, веома напорне четвртине, дошла је и последња, одлучујућа. Партизан је постигао свега 9 поена, док је Звезда постигла 19 поена,ту се и преломила утакмица и Звезда је победила резултатом 90-74.Најкориснији играчи у тиму Звезде су били: Аргентинац  Лука Вилдозa са 19 поена, Немања Недовић и Огњен Добрић са 17 и 11 поена, дом су Бен Бентил из Гане, Филип Петрушев и Лука Митровић из Србије постигли по 9,8 и 7 поена.

Овај дерби је, по мом мишљењу, био најбољи и најзанимљивији у последњих 5 година. Надам се да ће се ово опет поновити још који пут.

                                             Млади спортски коментатор Огњен Петровић, VII/1