ШАЉИВИ, АЛИ НЕ И СМЕШНИ!

Издвајамо

Ученици ОШ „ Светозар Милетић“ из Титела награђени на Међународном фестивалу хумора за децу, који је одржан у Лазаревцу 14-17. септембра 2015.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ове године, као и претходних 19 година колико учествују на Међународном фестивалу хумора за децу, ученици ОШ „Светозар Милетић“ из Титела, освојили су прегршт награда. Овогодишње награде добили су за стрипове са шаљивом темом и за маске-за колекцију и појединачно, а награђен је и наставник Стево Диклић који већ скоро двадесет година са својим ученицима осваја симпатије чланова жирија којима не преостаје ништа друго него да духовите дечје идеје награде бројним дипломама и књигама.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ученици петих разреда освојили су другу награду за колекцију маски, а  рад Златка Мрењице  у тој категорији такође је добио другу награду појединачно. Исти ученик освојио је прву награду у категорији стрипа,  док су две треће награде освојили Лука Немети и Катарина Хуцки. Другу и трећу награду у категорији „Слободна ликовна форма“ ( Маске од балона и кашираног папира са додацима других материјала) добиле су Олгица Блажевић и Анђела Ружин.

Наставник Стево Диклић добио је Гашину диплому за допринос фестивалу и изузетан рад са децом. Ово образложење награде треба потражити у више десетина награда које су на овом фестивалу освојили ученици под његовим вођством, а и сам наставник је много пута освајао награде у наставничком делу фестивала,  прве награде за карикатуре, био је  Шампион професорског хумораитд.

Сам  Фестивал је јединствен у свету јер није познато да још негде постоји сличан. Може да се каже да је то фестивал хумора за децу, а да га стварају и „одржавају у животу“ управо деца. На фестивалу је у ових 27 година његовог постојања продефиловало много великих имена из културе, књижевности, глуме,музике,ликовног стваралаштва…Тако су и ове године деца могла да виде препознатљиву браду чувеног Раше Попова, да се смеју досеткама Слободана Станишића, Тоде Николетића и других чија је мисија била да одржавају висок ниво фестивала и  подрже чувену крилатицу фестивала „ И смеха, смеха деци…“ Фестивал је незамислив без госпође Радмиле Булатовић у чијој глави је и рођена идеја па и сам Фестивал. Овогодишњи фестивал она је организовала и водила као новопечена пензионерка, али се та чињеница није осетила на  ведрини и духу фестивала. На фестивалу су се кроз дуги низ година такмичила деца из разних земаља, неки су се временом мало заморили, а неки остају упорни. На овогодишњем  фестивалу учествовала су деца из Србије, Црне Горе, Федерације БиХ , Републике Српске и Сједињених Америчких Држава- из градова Балтимора и Еликот  Ситија у држави Мериленд. Овакав фестивал чини живот лепшим и веселијим, а док је тако и ученици из тителске основне школе радо ће у томе учествовати!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *