СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ КРОЗ ЦЕО РАДНИ ВЕК – РЕЗУЛТАТ УСПЕШНОГ НАСТАВНИКА

Актуелности
s 4
У суботу 07.03.2015. године наставници актива музичке и ликовне културе ОШ „Светозар Милети.“ из Титела  Стево Диклић, наставник ликовне културе и Иван Ковачевић, професор музичке културе били су учесници семинара у Новом Саду у ОШ „Петефи Шандор“. На семинар их је упутила издавачка кућа „Бигз“ са којом овај актив и наставници имају успешну дугогодишњу сарадњу. Тема семинара је била „Дисциплина и партнерство породице и школе – мисаона активација, комуникација, правила, управљање у кризи“ које су реалзизовале Мирковић Биљана  и Јовановић Вера.
 seminar 1
Циљ семинара је био:
Унапређење компетенција наставника за тимски рад на подршци развоју ученика и безбедности, знања о психолошким, правним, етичким и менаџмент аспектима управљања дисциплином, помоћ у изради правила и стратегије у партнерству породице и школе.
Обрађивале су се следеће теме:
  • Психолошки и етички оквири приступа дисциплини;
  • Правни приступ;
  • Менаџмент приступ дисциплини;
  • Систематизација.
После завршеног семинара наставници школе су били пуни лепих утисака стекавши нова знања и компетенције и имали су само речи хвале за добродошлицу, организацију и реализацију семинара.
Наставници који су били полазници семинара ће у наредном периоду у својој школи пренети знања и компетенције са семинара где ће сви заинтересовани моћи да остваре бодове интерног стручног усавршавања.
3

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *