Тематски дан „ЗДРАВА ХРАНА“

Актуелности

У петак 18.11.2022. у издвојеном одељењу наше школе у Локу одржан је већ традиционални тематски дан посвећен здравој храни, здравим стиловима живота и здравој животној средини. Овај тематски дан био је заправо презентација радова ученика, насталих у пројекту „Здрава храна“. Учествовали су сви ученици старијих разреда под вођством предметних наставника: Јасминка Бакић, Александра Колак, Светлана Грујић, Јасмина Пешић-Петаков и Сава Поповић. Часовима су присуствовали још и помоћник директора Мира Цветковић и координатор програма за професионалну оријентацију Јелена Влашки Радосављев. Акценат програма за ПО био је на повезивању здравих стилова живота у циљу очувања здраве животне средине, па су ученици израдили паное на српском и енглеском језику о занимањима која могу допринети здрављу уопште. Тако су обрађена занимања: кувар, механичар моторних возила и бицикала, механичар грејне и разхладне технике и сл.

Сви ученици су показали велики ентузијазам и вољу да учествују, раде и покажу своје знање. На крају дана, сви ученици су послужени у школској трпезарији здравим воћним салатама, домаћим колачима и воћем које је припремила наставница  Јасминка.

Овим путем захваљујем свим ученицима, наставницима и особљу школе који су омогћили да овај пројекат доживи потпуни успех. Са радошћу очекујемо наредне пројекте наших вредних ученика и наставника.

 Јелена Влашки Радосављев