УЧЕНИЦИ И НАСТАВНИЦИ ОШ “СВЕТОЗАР МИЛЕТИЋ” ТИТЕЛ, СВЕЧАНО ПРОСЛАВИЛИ ДАН ШКОЛЕ

Издвајамо

У понедељак, 22. фебруара, ученици и наставници основне школе из Титела, прославили су Дан школе и рођендан Светозара Милетића, једног од најзначајнијих и најутицајнијих српских политичара друге половине 19. века.

Дан школе16 (1)

Уводне речи поводом свечане приредбе упутио је директор школе мр Петар Којић, а   приредба је одржана  у холу школе уз присуство  великог броја званица на челу са председником општине мр Драганом Божићем, замеником председника општине Гојком Костићем, представницима школског одбора, Савета родитеља, директорима преузећа са подручја општине, пословним сарадницима… Примећен је велик одазив бивших радника школе –  пензионера, који су са радошћу и задовољством прихватили позив и евоцирали успомене на време када су се са дневником под руком свакодневно стапали са радосном дечјом грајом!

Дан школе16 (2)

Приредба је била резултат заједничког труда ученика и наставника, а један део програма био је посвећен стогодишњици рођења великог југословенског и српског књижевника Бранка Ћопића. Заправо је то била мало закашњела посвета писцу који је својим ведрим духом разгаљивао душу генерацијама читалаца свих узраста, а који је рођен 1915, године у Хашанима у БиХ.

?????

Пред крај програма представљен је музички спот за песму “Ланине кикице”, који је снимљен уз материјалну помоћ oпштине Тител. Комплетан аутор је Иван Ковачевић, професор музичке културе, а реализацију спота је обавио Музички центар из Панчева, на челу са уметничким директором професором Борисом Матијевићем, који је присутнима објаснио колико је дуг пут од идеје за песму до њене визуализације кроз спот.

По завршетку свечане приредбе, настављено је дружење у хотелу „Тиса“ , уз музику и послужење!

Иван Ковачевић

A ево нас и у новинама:

Prosv pregled

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *