Учионице у Вилову постале тесне

Издвајамо

У наредном периоду у ОШ „Светозар Милетић“ – Тител очекују се озбиљни радови, тим пре што обимније реновирање није урађено већ 35 година. Наиме, у протеклом периоду започете су реконструкције и адаптације, како у централној школи у Тителу тако и у њеним издвојеним одељењима, али конкретнији захтеви мораће да сачекају да се израде озбиљниу пројекти, каже директор школе мр Петар Којић.

На састанку са председником општине Тител мр Драганом Божићем предочио сам шта је то што би било неопходно да се у школи уради у наредном периоду. Централна школа у Тителу није реновирана 35 година, тако је много генерација прошло кроз школу и крајње је време да се озбиљније приступи осавремењавању објекта  – каже мр Петар Којић.

То што је због све већег броја деце у Вилову постало претесно, је лепа вест, али по речима директора школе, то намеће потребу да се школа прошири за још неколико учионица и да се среди сала за физичко васпитање. Издвојено одељење у Локу никада није ни имало фискултурну салу, што је велики минус, ако се узме у обзир залагања да  сва деца треба да имају у основи исте услове.

Локална самоуправа на челу са председником општине све предлоге је озбиљно размотрила и наменила средства за школу за потребне пројекте. Вредност пројекта за реконструкцију и доградњу објекта издвојених одељења школе у Локу и Вилову је 3,25 милиона динара и очекујем да ће пројекти  бити завршени за отприлике месец дана. Тек тада се може приступити конкурсима и даљим корацима у реализацији тих пројеката – појаснио је директор школе мр Петар Којић.

При крају је израда пројекта за енергетску санацију и реконструкцију централне школе у Тителу, чија је вредност 6 милиона динара. Поред реконструкције самог објекта и фискултурне сале, биће обновљени и спортски терени у оквиру централне школе.

– Све што је до сада у школи започето и завршено је, тако да нема бојазни да и овог пута неће тако бити – закључио је директор наше школе.