Ученици ОШ „Светозар Милетић“ Тител учествовали на традиционалном ликовном и литерарном конкурсу Црвеног крста Србије

Актуелности

 

Ове године, као и годинама уназад, ученици ОШ „Светозар Милетић“ Тител учествовали су на традиционалном ликовном и литерарном конкурсу Црвеног крста Србије, под називом „Крв живот значи“. Конкурс су са ученицима провели наставник ликовне културе Стево Диклић и мр Јасмина Пешић Петаков. Ликовном делу конкурса одазвали су се ученици виших разреда из Титела, Лока и Гардиноваца, са укупно 31 ликовним радом, а десет литерарних радова,углавном песмица, написали су ученици из Лока. Жири је прво место доделио ликовном раду под називом “ Једна нула и пар слова за свет живот значе,кад их дајеш, више вредиш-осећаш се јаче!“. Аутори овог рада су ученице осмог разреда из Лока, Александра Бурка и Клаудија Барна. Два су рада поделила друго место, а њихови аутори су Дејана Савић, ученица VII3 из Лока и Николина Пуач ученица VII1 из Титела. Треће место припало такође ученици из Лока Лидији Секулић из V4..Из истог одељења је и победничка песмица коју је написала Анастасија Бурка,као и песмица Дејана Цуцића који је добио похвалу.

Победнички радови биће прослеђени на Републичко такмичење, где су ученици наше школе претходних година били веома успешни, тако да је до сада освојено неколико трећих места и једно прво место на ликовном делу конкурса као и једно треће место на литерарном делу. Прва награда на републичком нивоу је заиста примамљива,то је бесплатно летовање на мору у одмаралишту Црвеног крста Србије у Баошићима.

За лепу и успешну сарадњу наше школе и Општинске организације Црвеног крста,осим наставника који учествују у реализацији конкурса и других активности, потребно је похвалити и госпођу Марију Олах Камар која школској деци нуди занимљиве садржаје, као што је летња школа за вршњачке едукаторе, слање сиромашних ученика на море, дистрибуција помоћи материјално угроженима итд.

                                                              Стево Диклић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *