ДЕЧЈА НЕДЕЉА ЈЕ ОБЕЛЕЖЕНА И У НАШОЈ ШКОЛИ

Актуелности

ИЗДВОЈЕНО ОДЕЉЕЊЕ –  ГАРДИНОВЦИ

Манифестација под називом „Дечија недеља“ и ове године обележена је у нашој школи у Гардиновцима. Ученици су са радошћу учествовали у разноврсним активностима током недеље. Била је шетња до Провалије (купалиште у Гардиновцима), израда играчака од природних и рециклираних материјала, правили поклоне за ученике првог разреда поводом пријема првака у Дечији савез, изложба ликовних радова на тему „Дете је дете да га волите и разумете“.
Све ове активности реализовали су учитељи Љубица Стојков, Александар Николин и Дејана Станковић.

Обележавање Дечје недеље у издвојеном одељењу школе у Вилову

Ове године Дечја недеља обележена је под слоганом чувеног песника за  децу  Љубивоја Ршумовића “Дете је дете, да га волите и разумете“. Ученици издвојеног одељења школе у Вилову су заједно са својим учитељицама, као и сваке године обележили ову недељу  посвећену детету

Првог дана дечје недеље представили смо  садржаје и циљеве  Програма активности Дечије недеље

Омиљене дечје ствари су играчке, па смо зато и ми правили играчке од јесењих плодова. Ђаци су били маштовити, па је жута бундева у њиховим спретним ручицама за час постала предивна формула или огроман једрењак, лимун је представљен као мишић жуте боје, јабуке као сове , а прелепе лутке настале су од кукуруза и кукурзовине. Затим је у холу школе представљена изложба ових необичних јесењих играчака.

Другог дана Дечје недеље у госте нам је дошла Александра Николић , из  Установе за заштиту природе “Тителски брег“, која је одржала једну дивну презентацију “Специјалан резерват природе “Тителски брег“. Презентација је била интересантна и интерактивна, а ученици су могли да се упознају са положајем и настанком Тителског брега, као и биљним и животињским светом који живи на њему.

Трећег дана дечје недеље одржан је спортски дан, који је имао за циљ подстицање физичке активности ученика и  развијање такмичарског духа. Међутим,време нам није ишло “на руку“, па смо да ученици не би били разочарани, такмичења прилагодили и одржали у учионици. Вежбала се прецизност и носила јаја у кашици, убацивале лоптице у пластичне кутије, ходало на “малим штулама“, надвлачио конопац….

Четвртог дана Дечје недеље улепшавали смо наше школско двориште садницама цвећа “Дан и ноћ“, купили опало лишће и сређивали двориште.

Последњи дан Дечје недеље је посебно свечан, јер тога дана ђаци прваци постају чланови Дечјег савеза. Другаци, трећаци и четвртаци су песмом, игром и рецитацијама, својим другарима првацима  пожелели добродошлицу у Дечји савез

                                                                                                                         Учитељица
Светлана Лозанов


ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ  – ИО ЛОК

Дечја недеља је ове школске године обележена под слоганом  „Дете је дете да га волите и разумете“. Протекла је у пријатној , ведрој и веселој атмосфери. Ученици од 1.до 4.разреда су учествовали у разноврсним акривностима током целе недеље колико је трајала Дечја недеља.

Почела је 4.10.2021.год.и тог дана ученици од 1.до 4.разреда провели су у ликовном изражавању на асфалту. Свако је цртао оно што је пожелео, а цртежи су били веома креативни и маштовити.

У уторак 5.10.2021.год. у нашој школи је радио школски биоскоп. Ученици су погледали цртани филм по избору већине ученика.

Среда 6.10.2021.год. била је резервисана за обликовање и моделовање воћа и поврћа под називом „Јесење боје и звуци“, тог дана је обављен и јесењи вашар.

Четвртак 7.10.2021.год.организован је спортски дан, где су ученици показали своју спретност, брзину и поштовање правила у играма.

Петак 8.10.2021.год. је протекао у припремању и реализацији приредбе поводом пријема првака у Дечји савез. Ученици другог, трећег и четвртог разреда су својим веселим тачкама забавили прваке. Ученици првог разреда су и званично постали чланови Дечјег савеза.

Реализатори Дечје недеље:
Учитељице: Марица Секулић, Оливера Топар, Мирослава Цветковић


Обележавање Дечије недеље у Тителу

Дечија недеља организована је од 4. до 8. октобра 2021. године под слоганом ,,Дете је дете да га волите и разумете“. Ученици матичне школе и издвојених одељења у горњој школи, од првог до четвртог разреда, имали су низ занимљивих  активности током Дечије недеље које су организовали њихови учитељи у сарадњи са локалном средином. Ученици првих разреда посетили су Народну библиотеку ,,Стојан Трумић“ у Тителу и галерију слика. Том приликом,  ученици су добили картице за бесплатно учлањење у библиотеку. Александра Николић, запослена у СРП ,, Тителски брег“, припремила је занимљиву радионицу о заштићеним биљним и животињским врстама које живе на Тителском брегу. Радионице су организоване за све ученике од првог до четвртог разреда матичне школе и горње школе у Тителу.  Организоване су шетње до обале реке Тисе и боравак у природи. Ученици горње школе осликавали су и уређивали  школско двориште. Учитељи  су организовали радионице на тему ,,Добра играчка“  и ,, Мостови међу генерацијама“. Ученици су направили маштовите играчке од различитих природних и рециклираних материјала које су изложене у холу школе. Деца су у слободној форми послала поруке за своје баке и деке и старе суграђане. Ликовни радови изложени су у холу школе. Општина Тител је за Дечију недељу ученицима поклонила лопте и реквизите за наставу физичког и здравственог васпитања.

Слађана Петровић-Бошњак

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *