ВАТРОМЕТ ЗА ШАМПИОНКЕ

Издвајамо

Женска кошаркашка екипа ОШ „Светозар Милетић“ Тител,  освојила је прво место на  првенству основних школа Србије које је одржано у Параћину 20. и 21. марта 2018. године. За свечани дочек младих шампионки, који је уз ватромет организован на школском игралишту, побринуо се директор школе мр Петар Којић, Спортски савез општине Тител на челу са председником  савеза Душаном Ђурићем, родитељи и родбина кошаркашица, као и наставници и ученици школе.
Директор школе мр Петар Којић посебну захвалност упутио је мр Драгану Божићу, председнику општине Тител који је испунио сва потраживања упућена од управе школе, као што су трошкови превоза, смештаја, допунских оброка за такмичарке… Иако господин Божић није био у могућности да присуствује свечаном дочеку државних првакиња, он им је упутио честитку за овај велики успех.
Кошаркашкој екипи ОШ „Светозар Милетић“ Тител ово није први ни једини успех на такмичењу овога ранга. Године 2008. на првенству, такође у Параћину, освојено је прво место, да би 2016. на десетим Олимпијским спортским играма ученика Републике Србије у Врању, освојиле златну медаљу и велики пехар. Већ следеће 2017. године, поново је екипа из Титела сувереном игром на свим утакмицама, стигла до трона.
Ове године на победнички поход кренуло се са дозом опреза, јер су неке од кључних играчица по завршившетку основне школе у Тителу постале чланице неких од најбољих клубова у Србији. Ипак, показало се да је Тител непресушни расадник кошаркашких талената, па су девојчице из овога малог места након победа на окружном и међуокружном такмичењу, победиле и све противнике на Републичком првенству у Параћину.

На завршном такмичењу учествовало је осам екипа које су подељене у две групе. Ученице из Титела биле су у групи са ученицама из Пријепоља, Косовске Митровице и Параћина. У уторак, 20. марта, побеђена је екипа ОШ „Милосав Стиковић“ из Пријепоља са резултатом 60:15, а затим екипа ОШ „Свети Сава“ из Косовске Митровице са 50:16. У среду 21, марта, одиграна је тешка утакмица са екипом ОШ „Стеван Јаковљевић“ Параћин, у којој је екипа из Титела извојевала победу резултатом 40:39. Ништа лакше није било ни у финалу са екипом ОШ „Стеван Апостоловић“ из Трстеника. Тесних 38:37 за девојчице из Титела говори о изједначености екипа у којој су ученице, које је храбро водила  професорица физичког васпитања, Гордана Буљин, својом одлучношћу и упорношћу извојевале тесну, али слатку победу. У борби за треће место, ученице ОШ „Стеван Јаковљевић“ из Параћина победиле су екипу ОШ „Милан Муњас“ из Уба.
Победничку екипу ОШ „Светозар Милетић“ Тител чиниле су:
Јелена Муратовић, Богдана Недељков, Теодора Раданов, Јелена Братић, Катарина Рошуљ, Ливија Ујвари, Саша Тегелтија, Јована Тегелтија, Јована Јелача, Милица Михајловић и тренер Гордана Буљин.
Важно је напоменути да су већина ових девојчица чланови ЖКК „Тител“, а неке су играчице реномиранијих клубава, па је тако Јелена Муратовић члан ЖКК „Пролетер“ Зрењанин, а капитен екипе Богдана Недељков тренира у ЖКК „Радивој Кораћ“ Београд. Из ранијих генерација бројни таленти наставили су своје каријере у клубовима у Србији, али и шире. Подсетимо се само неких: Тамара Чорто (ЖКК „Црвена Звезда“), Маријана Чорто (ЖКК „Војводина“ и Фљамунтари из Албаније), Надежда Недељков (ЖКК „Радивој Кораћ“), Јована Боричић (ЖКК „Радивој Кораћ“), Јована Ћурувија (ЖКК „Црвена Звезда“), Богдана Родић- бивша репрезентативка…
Осим преданог рада професорице Гордане Буљин, у овој екипи још има трагова  рада бившег дугогодишњег тренера ЖКК „Тител“, Чикоша Тибора, који их је учио првим кошаркашким корацима.
Пред  родитељима окупљеним у зборници где је деци приређена закуска, професорица Буљин је похвалила своје кошаркашице изразивши захвалност што им је она тренер и што су оне добра деца која су показала свој таленат, али и упорност и борбеност која ће им бити од користи у будућем животу.
Одушевљење није крио ни директор школе мр Петар Којић.
Ученице из Титела још су један доказ да се успеси не мере величином града него количином талента и рада.
Текст и фотографије: Стево Диклић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *