ЉУБАВ ДУГА 70 ГОДИНА

Издвајамо

У Тителу поводом седамдесетогодишњице потојања ШК“Тител“, у склопу „Тителитијаде“, одржан други Велемајсторски међународни викенд шаховски турнир.

?????

У Тителу се поводом 70 година постојања ШК „Тител“ састала елита- шаховска, спортска и научна. У препуном холу ОШ „Светозар Милетић“ у Тителу одржана је приредба на којој су представљени великани разних грана спорта, истакнути научни и културни радници, шахисти и друге велике личности које су широм света пронели славу бивше државе Југославије, али и славу Србије. То су личности од којих младе генерације имају шта да науче, па хол ОШ „Светозар Милетић“ није случајно изабрано место за одржавање ове смотре интелекта, талента и упорности. Пензионисани професор историје Здравко Гаговић, заљубљеник у шах и председник ШК „Тител“, „кривац“ је за одржавање  овог, другог по реду Међународног  викенд  шаховског турнира, који ове године носи пригодан назив „70 година љубави и поштовања“.

ribar-i-ribica

Овај велики јубилеј увеличали су ученици нижих разреда који су под вођством учитеља Бранислава Бркића извели представу “ Бајка о рибару и златној рибици“, што је код присутних изазвало велико одушевљење.Од спортиста разних грана спорта, шахиста и научних радника на приредби су представљена многа имена као шта су нпр. рвачи Рајко Тешановић и Веселин Новаковић, џудисти Момир Лучић, Павле Бајчетић, Милан Делић,шахисти Милорад Лазић, Станко Јовић, Саша Коцић, Радован Говедарица, Бошко Абрамовић, Миодраг Јевтић, Миленко Јовановић, интелектуалци као што су проф. др Миленко Јовановић, проф. др Јово Радош, проф. др Мирослав Милосављевић, проф. др Јован Савичић,мр Веселин Новаковић,др Видоје Голубовић, проф. др Радојка Глигорић и многи други. Плакат за овај велики догађај урадио је Стево Диклић наставник ликовне културе у ОШ Светозар Милетић“ Тител.

?????

По завршетку приредбе уследио је Међународни велемајсторски викенд турнир на којем су учествовали шахисти из шаховских федерација Србије, Италије и Хрватске. Шамион турнира „Тителитијаде“ је велемајтор Саша Коцић, џудиста Павле Бајчетић победник је у категорији спортиста, Предраг Петровић био је најуспешнији такмичар- представник ШК „Тител“, а Александар Мајсторовић је био најбоље пласирани научни радник.

?????

Саши Коцићу, шампиону турнира, поред великог пехара, уручена је и слика академског сликара Добре Марића. Бројним спонзорима, пријатељима ШК „Тител“, додељена су признања, захвалнице и медаље.
Након завршетка турнира за домаћине и госте уприличен је пријем у општини код председнице Скупштине општине Тител  Весне Кнежевић, која је одржала инспиративан говор у којем је представила Општину Тители захвалила се гостима на доласку и изразила наду да убуће неће требати чекати јубилеје да би се окупили у нашем малом граду.
Овај лепи спортски дан завршио се дружењем уз јело, освежење и музику популарних Пеђе и Банета.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *