НА 30.-ОМ МЕЂУНАРОДНОМ ФЕСТИВАЛУ ХУМОРА ЗА ДЕЦУ У ЛАЗАРЕВЦУ УЧЕСТВОВАЛА ЈЕ И НАША ШКОЛА

Издвајамо

Наша школа има дугу традицију учествовања и освајања награда на Међународном фестивалу хумора за децу у Лазаревцу. Тако је било и на овогодишњем јубиларном тридесетом фестивалу.

Прву награду за нову форму у оквиру ликовног дела конкурса освојиле су са својим бившим одељењским старешином и наставником ликовне културе Стевом Диклићем ученице VIII4 одељења из Лока Анастасија Бурка, Валерија Врањо, Лидија Секулић и Марија Топаловић. Ликовна група „Старт” је низом цртежа у форми филмске траке на шаљив начин представила своје одељење упоређујући га са швајцарским сиром пуним рупа. Награда није изостала ни за дугогодишње менторство и учествовање на фестивалу наставника Диклића. Анастасија, Валерија, Лидија и Марија су присуствовале свечаној додели награда у четвртак, 20. септембра у библиотеци „Димитрије Туцовић” у Лазаревцу.

Водитељка програма и директорка фестивала Радмила Булатовић је том приликом навела да је за ових 30 година постојања фестивала награђено 5628 деце из Србије, Републике Српске, Црне Горе, БиХ, Хрватске, Македоније, Мађарске, Бугарске, Словеније, САД, Енглеске и Немачке.

Честитамо награђенима!