Наградно путовање

Издвајамо

У понедељак 27.V 2019. године уприличено је наградно путовање – излет у Идвор за 60 ученика тителске општине: по 20 ученика ОШ,,Светозар Милетић” из Титела, ОШ,,Исидора Секулић” из Шајкаша и СТШ,,Милева Марић” из Титела. Излет је организовала Општина Тител као поклон ученицима који су били најуспешнији на конкурсу организованом у новембру 2018. године поводом обележавања 100 година од присаједињења Бачке, Баната, Срема и Барање новооснованој Краљевини Срба, Хрвата и Словенаца.Ученици који су написали најлепше писмо непознатом војнику и на ликовним радовима приказали како замишљају српског војника-учесника и победника у Првом светском рату имали су прилике да обиђу Идвор, родно место великог Михајла Пупина, његов народни дом, православну цркву где се крстио и његову родну кућу, спомен-музеј. Народни дом је Пупин завештао своме селу и сада служи као концертна дворана изузетне акустике, омиљена дестинација многих школских екскурзија, а током лета то је научни камп за најбоље ђаке основних и средњих школа у области физике (и телекомуникација) и домаћин ликовних колонија, чија је вечита инспирација живот и дело Михајла Пупина.
После обиласка Идвора, излет је настављен на Царској бари. Ученици су уживали у једноипосатној вожњи бродом по заштићеном резервату природе, посматрајући барски екосистем нетакнут људском руком, препун трске, шаши, риба, жаба и птица, а дочекао нас је и по који комарац. После вожње бродићем уз исцрпне информације нашег водича, господина Будића, уприличен је и ручак у оближњем ресторану.
Ученици су пуни утисака отишли кући, уверени да се рад и труд у школи и ваншколским активностима исплати и да ће бити адекватно награђен, а сви ми смо били награђени задовољним ђачким погледима и осмесима. Захваљујемо локалној самоуправи Тител што је препознала наш труд и надамо се да ће и убудуће бити тако.

 

Јелена Влашки Радосављев