Његово величанство „СУНЦЕ“

Актуелности

У оквиру програма „Одрживе еко – школе, као начин живљења“ заједно са Центром за енергетску ефикасност и примењену екологију и еко – тим са ученицима наше школе се прикључио теми обновљивих извора енергије  и енергетске ефикасности  и манифестацијом „Његовом величанству Сунцу“ обележио „Европске дане Сунца“ који су се у Србији одржали у периоду од 1. – 19. 5. 2014.

У оквиру наше манифестације приређена је изложба ликовних радова ученика млађих разреда, макета кућа са соларним плочама и рецитацијама ученика I1. Ученици биолошко – еколошке секције су се представили ликовним радовима на којима се уочавала примена Сунца као сталног извора енергије и могућност смањења потрошње необновљивих извора.

Чланови географске секције су водили програм манифестације и презентацијом о Сунцу као звезди и краћим филмом. Након филма укратко су презентовали публикацију „Паметна енергија“ и квиз питањима са наградама за тачан одговор подстакли и ученике из публике да размишљају о начинима утицаја енергије и коришћењу енергије Сунца.

Надамо се да смо допринели да схватимо колико је Сунце важно за живот на Земљи.

 

Оливера Боздић