ОКТОБАР – МЕСЕЦ ПЕТ АМБАЛАЖЕ

Актуелности

И овог месеца деца из наше школе настављају са подизањем еколошке свести. Цео свет прича о рециклажи. И наставници и стручњаци нас све време обасипају чињеницом дабисмо требали да рециклирамо отпад који нам није неопходан. То је веома једноставно за градску децу која имају где да одложе смеће за рециклажу, али нама то није толико једноставно.

O

У школи постоји канта за одлагање папира, али то ипак није довољно. Зато од прошле године постоје и картонске кутије за одлагање алуминијумских лименки. Али ја прва не пијем из те врсте амбалаже, тако да немогу да допринесем  акцији рециклаже на овај начин. Мислим да је тако многима.

O

Због тога је наша наставница биологије Оливера Боздић организовала и трећу грану рециклаже у нашој школи, која је у великом напретку. Овог пута није реч ни о папиру ни о лименлама. Реч је о пет амбалажи. Пластичним  флашама је неопходно  500 година да би се разградили у земљишту, а за производњу пластике потроши се 10 % светске прерађене нафте. Све више виђамо бачене флаше  и по нашем Тителу, и зато је ова акција веома битна и корисна.

O

Ђаци наше школе сакупљају пет амбалажу и доносе је у школу.Ту се скупља и на лицу места продаје. Добијени новац се скупља и чува код благајника чувара природе, и од тог новца ће бити купљена земља за пресађивање собног цвећа у учионици биологије. Наша наставница може слободно бити посебна на себе, јер је успела да споји лепо и корисно.

 

Теодора Ђаковић
ученица 82

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *