Општинска смотра рецитатора „Песниче народа мог“

Актуелности

 

У петак 21.02.2020. године у Шајкашу одржана је општинска смотра рецитатора „Песниче народа мог“. Селектор је био глумац Миодраг Петровић, а специјални гост смотре  песник Бранко Стевановић, који је својим присуством и стиховима увеличао овај догађај. На смотри је учествовало 40 ученика различитог узраста, а чак двадесет двоје било је из Основне школе „Светозар Милетић“ из Титела.

На млађем узрасту представљале су нас две ученице из Лока Теодора Ћирић и Анабела Халас у пратњи учитељице Оливере Топар.

Највише такмичара било је средњег узраста, од петог до осмог разреда, а нашу екипу чинило је 20 ученика, из Титела, Лока, Вилова и Гардиноваца, које су припремале наставнице српског језика Јелена Влашки Радосављев, Наташа Живанчев, Јасмина Пешић-Петаков и Весна Пејин. Најуспешнија је била Ленка Којић, освојивши 2.место у свом узрасту. Да су ученици ове године уложили пуно труда, рада и талента и да су били веома успешни у казивању стихова, сведочи чињеница да је 3. место заузело чак шест ученика, међу којима су Јована Митрић из Титела, Лука Петаков из Лока и Боривој Марковић из Гардиноваца. Свима њима желимо пуно успеха на зонској смотри која ће се одржати 4.априла 2020.године у Бачу.

 

       Jeлена Влашки Радосављев