Песничка штафета 2019. године

Издвајамо

У четвртак 11.4. је  одржана 45. „Песничка штафета“ у организацији Градске библиотеке из Зрењанина.  Деца су се окупила на великој свечаности која се одржала у Културном центру у Зрењанину.

Ове године члан стручног жирија је био песник Владимир Андрић који је својом енергијом успео да заинтересује мале песнике за стваралачи рад и да им пренесе своје савете како да постану велики.  Песник је старијим генерацијама познат по  луткарској телевизијској серији „Лаку ноћ децо“ за коју је написао 30 епизода.  Цео свој стваралачки рад је посветио деци и младима. Док је тражио талентоване песнике у нашем крају, промовисао је нову књигу за децу под насловом „Савршен дармар“.

Песник је за десет дана обишао шездесет школа и пажњиво је саслушао сваког малог песника. Ученик четвртог разреда ОШ “Светозар Милетић“, Зоран Катић (Гардиновци) је освојио треће место и тиме се наша школа нашла међу најбољима. Победницима су уручени таблети, књиге и слаткиши.

Град Зрењанин је уврстио „Песничку штафету“ у манифестације од значаја за град.  Традиција ће се наставити и наредних година.

 

 

                                                                                        Сања Станковић