Обележавање Дечје недеље у нижим разредима

Издвајамо

Дечја недеља је манифестација која се одржава сваке године у месецу октобру да би деца остварила своје потребе и права на срећно детињство и одрастање, скренула пажњу на потребу за једнаким шансама за развој њихових потенцијала, остварење жеље за здравом и срећном породицом, школом једнаких шанси за све, могућношћу учествовање у изградњи правичног друштва и локалне заједнице…

ОШ „Светозар Милетић“ из Титела, као и одељења из Лока, Вилова и Гардиноваца, већ годинама у оквиру својих кадровских и материјалних могућности раде на реализацији ових и других циљева и задатака које остварују током Дечје недеље, али и у току целе школске године. Ученици, учитељи и наставници, као и сви запослени у нашој школи уложили су много труда, рада и добрих идеја да би Дечја недеља била што садржајнија и креативнија- на радост свих учесника.

Услови и могућности у разним местима општине Тител где делује ОШ „Светозар Милетић“ имали су утицаја на програм који је изведен у току Дечје недеље. Тако су ученици из горње и доње школе из Титела били у прилици да посете Народну библиотеку „Стојан Трумић“ где су погледали изложбу посвећену Надежди Петровић, једној од најзначајнијих српских сликарки с краја 19. и почетком 20. века. Приликом посете библиотеци, ученици првих разреда учлањени су у исту. Одржане су различите радионице на којима су ученици могли да изразе своју креативност.

Крај Дечје недеље обележио је пријем првака у Дечји савез. Свој допринос  разноликости и богатству активности дали су и ученици СТШ „Милева Марић“ Тител са представом под називом „Замислите децо!“.

Програм у Локу био је такође богат и инспиративан. Ученици из Вилова такмичили су се у штафетним играма и навлачењу конопца, али и учешћем у занимљивој радионици израде играчака.Добродошлицу првацима у Дечји савез изразили су пригодном приредбом ученици другог, трећег и четвртог разреда.

У Гардиновцима ученици су, између осталог,један дан одредили за размену поклончића, а ученици шестог разреда су акцијиом под називом „Наших руку дело-правимо посластицу“ учинили да дан не буде само весео и леп, већ да буде и сладак. Дечја недеља изнедрила је обиље идеја и добру основу да у следећим годинама буде још садржајнија и инспиративнија.

 

                                                                             Стево Диклић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *