Одржано Републичко такмичење „Распевано пролеће Србије“ у Тителу

Школска такмичења

Распевано пролеће 2

У суботу, 8. јуна 2013. године, у Тителу, одржано је Републичко такмичење „Распевано пролеће Србије“.

На отвореној бини на Парадном тргу учествовало је 25 солиста уз пратњу оркестра Музичког центра Панчево и хорова ОШ „Светозар Милетић“ из Титела, ОШ „Ђорђе Натошевић“ из Новог Сада и хора „Звончићи“ из Панчева.

Поред солиста, хорова и оркестра учествовали су и диригенти: идејни творац и оснивач фестивала професор Борис Матијевић, професор Иван Ковачевић, професор Јелена Цветић, професор Милица Павловић, наставник Сунчица Јаковић, мр Душанка Гавриловић и наставник Данијела Николин.

У припреми су учествовали бројни композитори, песници, аутори песама и бројни музички педагози, који се нису појавили на сцени, а чији је рад био уткан у поменуто такмичење.

 Цео догађај који се дешавао на сцени пажљиво је испратила председница жирија професор Мирослава Петров, републички просветни саветник Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

 Свесрдну подршку дали су и чланови Организационог одбора ОШ „Светозар Милетић“ Тител: председник Одбора професор Јелена Ћурувија, професор Јолика Малеш, педагог Мајда Мајор и наставник Стево Диклић.

За уређење сцене побринуо се наставник ликовне културе Стево Диклић, који је допринео високој оцени догађаја

Велики допринос и улогу да се Републичко такмичење „Распевано пролеће Србије“ одржи у Тителу дали су председник општине Тител мр Драган Божић и председник Скупштине општине Тител Гојко Костић

  Жири није имао лак посао, те је стога донета одлука да свих 25 учесника буду лауреати и добију златне медаље – прва места за најбоље интерпретације у Републици Србији. Златне медаље – прва места за најбоље интерпретације у Републици Србији освојили су и ученици Основне школе „Светозар Милетић“ Тител Радован Дејановић 6. разред, Јована Ћурувија 5. разред, Милана Суботић 5. разред и Илијана Павловић 2. разред.

 Професорима диригентима и професорима менторима уручене су дипломе за постигнуте изузетне резултате у музичкој педагогији.

  Наставнику Ивану Ковачевићу, професору музичке културе, додељена је диплома и златна медаља од стране Музичког центра Панчево и Министарства просвете, науке и технолошког развоја за постигнуте изузетне резултате у музичкој педагогији, као и Златна плакета за организацију Републичког такмичења у Тителу.