ШКОЛСКА СЛАВА

Издвајамо

У понедељак, 27.01.2020. године у школи “Светозар Милетић” обележен је дан Светог Саве. Сви објекти наше школе славу су обележили свечаним и пригодним програмом.

Свечаност је одржана у холу матичне школе у Тителу којој су присуствовали многобројни гости. Приредба је почела Светосавском химном коју је извео хор школе уз дириговање Ивана Ковачевића, наставника музичке културе.

Петар Којић, директор школе, поздравио је присутне госте, а потом је славски колач  освештао тителски парох Милош Јевросимов. Кум ове године је био Владимир Татић.

Приредбу су наставили ученици приказом народне приче о Светом Сави коју су припремили заједно са наставницом српског језика, Наташом Живанчев. Сплетом игара АКУД “Ружин цвет” из Вилова је заокружена овогодишња приредба.

Петар Којић, директор школе, уручио је Светосавске награде за допринос квалитету образовања. Награде су добили Бранислава Костић, наставница биологије и Жељан Субић, вероучитељ.

Овај дан је у свечарској атмосфери обележен и у издвојеном одељењу школе у Вилову. После интонирања Светосавске химне, ученици су са својим учитељицама очитали Оченаш и ломили славски колач. Ученици су затим извели пригодан рецитал, драмске комаде и песме посвећене првом просветитељу и архиепископу српском – Светом Сави. На крају приредбе приказана је презентација о животу и делу Светог Саве.

У издвојеном одељењу школе у Локу програм је почео Светосавском химном коју су уз Светлану Грујић, наставницу музичке културе, извели ученици виших разреда. Присутне је поздравила Мирослава Цветковић, помоћник директора и позвала свештеника да освешта славски колач, жито и вино. Програм су наставили ученици нижих разреда пригодним драмским комадима. Програм је био проткан цитатима из живота Светог Саве које је уредила Јасмина Пешић – Петаков, наставница српског језика. Програм је завршен играма АКУД-а “Ђерам” из Лока. Потом су ученици послужени житом, колачем и слаткишима које су припремили кумови школе, а гости послужењем у школској трпезарији.

Свечано је било и у издвојеном одељењу школе у Гардиновцима. Речима добродошлице, гостима се обратио Миливој Јелин, помоћник директора школе. Свештеник Иван Вачик је освештао колач. Стари кумови у паровима се већ традиционало окупљају, те су и ове године увеличали школску славу. Хор школе је отворио приредбу Светосавском химном, а ученици наставили рецитовањем стихова посвећеним Светом Сави. Драмски приказ “Приче о краљу Траљу” извели су ученици виших разреда који су припремили са наставницом српског језика, Весном Пејин. АКУД “Ђокица Марковић” из Гардиноваца.