Васкршњи квиз у Тителу

Издвајамо

Ове године, као и годинама уназад, одржан је традиционални Васкршњи квиз за ученике петих разреда из девет школа са подручја  Архијерејског намесништава жабаљског. Квиз је одржан у холу ОШ „Светозар Милетић“ у Тителу, а домаћини су били директор школе мр Петар Којић, свештеник Милош Јевросимов и вероучитељи Жељан Субић и Предраг Хрубик. Вероучитељи су имали одговоран задатак да осмисле квиз и организују такмичење.

Такмичили су се ученици из Титела, Чуруга, Шајкаша, Лока, Гардиноваца, Госпођинаца, Мошорина, Ђурђева и Жабља. Квиз се одржава сваке године у једном од наведених места.Ове године квиз се састојао од четири сегмента: Питалице, преметаљке, Страстна Седмица и асоцијације.Све је било у знаку Васкрса. После прва три дела, знањем и довитљивошћу  издвојили су се ученици из Титела, Мошорина, Чуруга и Шајкаша. Асоцијације као поледњи део квиза, биле су одлучујуће за коначан поредак.

После асоцијација поредак је био следећи: Прво место-ОШ „Исидора Секулић“ Мошорин, друго место ОШ „Светозар Милетић“ Тител, треће место ОШ „Ђура Јакшић“ Чуруг, а четврта је ОШ „Исидора Секулић“ Шајкаш.После доделе награда-диплома и освештаних икона, сви учесници су се дружили у парохијском дому уз сокове и слаткише.

                                                                                  Стево Диклић