Велики успех ученика ОШ“Светозар Милетић“ из Лока на 12. међународном конкурсу „Матерња мелодија и образовање“

Актуелности

У уторак, 28. јуна 2016. у Високој школи стуковних студија за васпитаче у Новом Саду, одржана је завршна свечаност доделе награда и похвала на 12. међународном конкурсу „Матерња мелодија и образовање“, који је као и ранијих година, одржан у организацији Пријатеља деце Војводине.Учествовала су деца птредшколскогузраста и ученици основних и средњих школа.

У  великој конкуренцији, ученици наше мале школе из Лока освојили су једно прво место и три похвале.Прво место за лиерарни рад тј. песмицу „Молитва за моју породицу“ освојио је ученик шестог разреда Немања Калаковић, а за свој рад је похваљен Лука Петаков, ученик другог разреда.Повале за веома успешне ликовне радове добиле су ученице осмог разреда Клаудија Барна и Александра Бурка, као и ученица седмог разреда Љубица Џамбас.Захвалнице за рад добили су наставници ликовне културе и српског језика Стево Диклић и мр Јасмина Пешић Петаков. На овом скупу говорили су др Исидор Граорац- професор на Високој  школи струковних студија за васпитаче и председник жирија за литерарне радове на овој манифестацији, професор Јелена Тишма председница жирија за ликовне радове, Угљеша Цолић члан истог жирија и учитењица Славка из ОШ „Свети Сава“ из Младеновца, која је говорила о начину како открива и мотивише децу будуће ликовне и литерарне ствараоце.

Овој лепој вести о успеху наших ученика на овом конкурсу, ваља придодати и информацију да су ових дана стигле похвалницеВладе АП Војводине ликоцној секцији ОШ „Светозар Милетић“ из Титела, као и за ученике Златка Мрењицу и Александру Бурку. Неколико радова је изложено на изложби радова деце Србије у оквру Стеријиног позорја на конкурсу“Сцена, маска, костим ,лутка“, чекају се резултати са Међународног фестивала хумора за децу у лазаревцу …Када се ради, резултати се очекују са надом.

 

 

                                                                                                             Стево Диклић