Дечја недеља

Издвајамо

Ученици старијих разреда наше школе узели су учешће у обележавању Дечје недеље у  нашој школи. Они су заједно са наставницима српског језика Јеленом Влашки Радосавњев, Јасном Радановић и Сањом Станковић припремили угледни час посвећен 125 – годишњици од рођења Иве Андрића. Ученици сва 3 одељења шестог разреда су приредили биографију Иве Андрића кроз веома занимљиву Power-Point презентацију и текстове који су инспирисани мостовима. Такође, ученици су читали одломке из приповетке „Аска и вук“, коју управо ових дана обрађују у школи. Након ових презентација, ученици су учествовали у анализи и разговору о овим књижевним делима и ономе што је оставило најјачи утисак на њих.

Ученици 51 одељења су припремили час посвећен бајци за децу „Биберче“ Љубише Ђокића кроз презентовање биографских података о писцу, садржају целе бајке и, на крају, драматизацију одабраног одломка из бајке. Ученици су уживали у својим улогама, а остали у њиховој глуми, тако да је час у потпуности задовољио свој циљ,  а ученици су били много мотивисанији за рад, па су на крају часа награђени одличним оценама и похвалама наставнице Јелене Влашки Радосављев која их је темељно припремила за овај наступ кроз новоосновани Читалачки клуб у нашој школи.

Тако је Дечја недеља у нашој школи обележена озбиљним радом на веома високом нивоу. Тиме смо показали ученицима да није тешко заволети књигу и читање и да се уз кљижевност може итекако уживати и исказати креативност која чучи у сваком детету.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *