ДЕЧЈА НЕДЕЉА У ИЗДВОЈЕНОМ ОДЕЉЕЊУ ШКОЛЕ У ВИЛОВУ

Актуелности

Дечја недеља у издвојеном одељењу школе у Вилову и ове године реализована низом образовно-васпитних и едукативних активности. Све активности планиране су и реализоване у складу са овогодишњим мотом Дечје недеље ,,Шта  детету треба да расте до неба“.

Првог дана Дечје недеље ученици су се упознали са “Букваром дечјих права“ Љубивоја Ршумовића, а потом су радили ликовне радове на тему дечје недеље.

Другог дана Дечје недеље ученици су са својим учитељицама прошетали до Тителског брега, а циљ шетње био је истицање значаја шетње и боравка у природи за здравље. Током шетње ученици су посматрали јесењи пејзаж, а по повратку у учионицу, радили су радионицу на тему јесењих дарова.

Трећи дан Дечје недеље  био је посвећен спортским такмичењима, у којима су се ученици такмичили у брзини и спретности. У разним штафетним играма ученици су носили лоптице на тацнама, пластичне чаше пуне воде, котрљали обруче, лопте, такмичили се у разним полигонима. Навијали су и бодрили једни друге и били пресрећни када су први завршили задате активности.

Четвртог Дана дечје недеље организовали смо заједничку радионицу са родитељима у којој смо исцртавали бедем у школском дворишту. Мали молери су били поносни на цртеже који су настали под њиховим рукама. Тога дана уредили смо и предњи део дворишта, где смо посадили цвеће дан и ноћ и улепшали главни улаз у школу.

Последњег дана Дечје недеље, организовали смо приредбу поводом пријема првака у Дечји савез. На приредби су старији другари, ученици другог, трећег и четвртог разреда песмом, игром и рецитацијом пожелели добродошлицу своји другарима првацима. На приредби су првацима подељени беџеви добродошлице у Дечји савез, а њиховим другарима подељење су светлеће наруквице које је обезбедила Агенција за безбедност саобраћаја и Општина Тител.

По завршетку приредбе поставили смо изложбу радова на тему јесени у холу школе и у учионицама.

Учитељице:  Светлана Лозанов,
Анђелка Болманац,
Вјера Гавранић,
Оливера Момиров

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *