Дечја недеља у ИО – ОШ „Светозар Милетић“ Гардиновци

Актуелности

Ове године Дечја недеља обележена је од понедељка 03.10.2022. до петка 07.10.2022. године под слоганом „Шта детету треба да расте до неба“.

Прву седмицу месеца октобра традиционално везујемо за разноврсне едукативне и забавне активности поводом Дечје недеље. Традиција обележавања Дечје недеље у свету и код нас мери се деценијама, са циљем скретања пажње јавности на децу и младе, на дете као носиоца права, на потребе деце у породици, друштву и локалној заједници, на њихово право да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење потенцијала.

У понедељак 3. октобра ученицима смо представили садржаје и циљеве програма активности Дечје недеље. Наши најмлађи су стекли и проширили знање о дечјим правима уз стихове Љубивоја Ршумовића. Кроз разговор са ученицима „Шта детету треба да расте до неба“ започели смо ову Дечју недељу.

У уторак 04. 10. ученици I/5, II/5, III/5 и IV/5 су украшавали своје школско двориште кредама у боји, и потрудили се да покажу своју маштовитост. Придружили су нам се и они најмлађи из забавиштанцета „Плави чуперак“.

У среду 5. октобра наши најмлађи су показали своју креативност и таленат литерарним радовима на тему „Моје је право да живим срећно и здраво“. Радове смо представили малом изложбом.

Истог дана, у посету нам је дошао један диван песник из нашег села, господин Мирко Жигић. Упознао је децу са разним шаљивим и поучним песмицама које говоре управо о њима. Да им буде још занимљивије, правио је фигуре од папира које је пратила једна занимљива прича.

У четвртак 6. октобра ученици првог, другог, трећег и четвртог разреда ишли су у посету месној заједници у Гардиновцима, где су били јако пријатно угошћени, са детаљним одговорима на многобројна питања ученика.

Након посете месној заједници, упутили смо се у кратку шетњу долмом ка Провалији, малом гардиновачком „језеру“. Кроз разговор смо научили, утврдили и проширили своје знање о овом богатству природе.

Петак 7. октобра био је резервисан за малу креативну радионицу и приредбу за наше прваке. Ученици свих разреда правили су ветрењаче као симболе  дечје слободе, љубави, радости и свега онога што им је потребно да „расту до неба“.

За наше ђаке прваке ученици другог, трећег и четвртог разреда припремили су приредбу.

 

 

Учитељице:

I/5 Татјана Рудан

II/5 Ружица Деспотовић

III/5 и IV/5 Љубица Стојков

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *