Ђаци у посети Народној библиотеци

Актуелности

У оквиру овогодишње прославе Дечје недеље, ђаци – петаци одељења V-1 у пратњи своје разредне Јелене Влашки Радосављев, проф. српског језика и књижевности, посетили су данас Народну библиотеку „Стојан Трумић“. Такође, и ђаци -прваци су посетили градску библиотеку у пратњи својих учитељица и постали поносни чланови иако тек сричу прва слова. Надамо се да ће их та посета мотивисати да што пре савладају уметност читања и да са задовољством читају вредне књиге која наша библиотека поседује.

Петаке је угостио директор библиотеке господин Горан Поповић и уприличио обилазак свих огранака библиотеке, спомен-галерије Стојана Трумића и завичајне збирке Титела и читаве Шајкашке области. Деца су за великим занимањем слушала причу о 75 година дугој историји градске библиотеке и чувеним личностима Титела и наше општине, разгледала занимљиве књиге.. Неко је зарадио и петицу погодивши ко је знаменита личност чија биста краси просторије библиотеке. То је биста наше Милеве Марић-Ајнштајн, рођене Титељанке, а поносна власница петице је постала Татјана Симић.

У галерији смо чули и причу о Стојану Трумићу, о његовом животу и сликама које је поклонио свом родном Тителу. Погађали смо која места су била инспирација познатом сликару и препознавали те локације из нашег окружења.

На крају, захвљујемо свим библиотекарима који су надахнуто причали о књигама и документима које градска библиотека поседује, као и директору који нам је био изузетан извор информација и срдачан домаћин. Надамо се да ће од данас тителска библиотека бити богатија за двадесетак нових верних читаоца и редовних чланова и да ће се читати и неке друге књиге осим обавезне лектире.

Јелена Влашки Радосавњев,
проф. српског језика и књижевности

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *