ЈЕСЕЊИ КРОС – САРАДЊА ОШ „СВЕТОЗАР МИЛЕТИЋ“ И ЦРВЕНОГ КРСТА ТИТЕЛ

Издвајамо

У петак 28. септембра на долми у Тителу одржан је јесењи крос ученика ОШ „Светозар Милетић“ Тител. Крос је одржан у заједничкој организацији основне школе и Црвеног крста Тител.  Секретар Црвеног крста Марија Олах Калмар прихватила је сугестију Гордане Буљин, професорице физичког васпитања да заједничким снагама организују овај спортски догађај и на тај начин обједине традиционални јесењи крос и „Трку за срећније детињство“ која је у организацији Црвеног крста Србије и Црвеног крста Војводине требало да се одржи 6. октобра. На тај начин трка је одржана по изузетно лепом времену и избегнут је ризик од  лошег времена које је извесније у октобру.

Нешто раније одржана трка није спречила акцију откупа стартних бројева под мотом „Имамо циљ, дођи на старт“ која се проводи међу ученицима и грађанством како би се прикупила нека новчана средства која би помогла неком детету или , зависно од количине новца, некој деци. Коме ће помоћ бити додељена одлучиће заједнички учесници кроса и представници Црвеног крста и школе.
Крос је истрчало преко 200 ученика V-VIII разреда, а победници су награђени чоколадама. Девојчице петих и шестих разреда такмичиле су се на стази од 400 метара. Девојчице седмих и осмих разреда и дечаци петих и шестих   разреда трчали су деоницу 500 метара, а дечаци седмих и осмих разреда одмерили су снаге на 600 метара.
Ево резултата:
Пети разреди -девојчице:
1. Лидија Шер
2. Мина Кодру
3. Ива Пенов
Пети разреди- дечаци:
1. Ференц Цетењи
2.Димитрије Марјанов
3. Дејан Марјанов
Шести разреди-девојчице:
1. Јована Митрић
2.Бојана Личина
3. Милица Гомби
Шести разреди-дечаци:
1. Стојан Јованов
2. Петар Чалић
3. Лука Ђурић
Седми разреди- девојчице:
1. Ксенија Братић
2. Бјанка Маринков
3. Зорана Ђукић
Седми разреди- дечаци:
1. Наим Мехмети
2. Немања Немети
3. Лука Ђурић
Осми разреди- девојчице:
1. Јована Јелача
2. Саша Тегелтија
3. Марина Жарков
Осми разреди- дечаци:
1. Јован Петровић
2. Миле Думитровић
3. Милован Панић
После трке одигран је фудбалски турнир на којем су игром случаја победиле екипе чија одељења имају ознаку 1. Тако су победници V1, VI1, VII1 i VIII1.
Текст и фото: Стево Диклић