Дечја недеља

Актуелности

Активности поводом Дечје недеље

01. 10. 2018. (понедељак)  – Уређење школског дворишта;

02. 10. 2018. (уторак) – Представа за децу  у 16.30;

03. 10. 2018. (среда) – Посета установи за заштиту природе „Тителски брег“ у 13.30;

04. 10. 2018. (четвртак) – Спортске игре у 13.30;

05. 10. 2018. (петак) – Приредба поводом пријема првака у Дечји савез у 16.00.


Спортски дан у Тителу – На спортским играма су учествовали ученици млађих разреда (од 1. до 4. разреда). Дечаци су играли фудбал, а девојчице су се такмичиле у штафетним играма – вијугаво трчање између чуњева, скакање у џаку, ношење књиге на глави, преношење више лоптица до циља, прескакање вијаче и ношење лоптице скочице на папирном тањирићу („трка келнера“). Прво место у фудбалу освојили су дечаци четвртог разреда, а у штафетним играма девојчице трећег разреда.

 


ВИЛОВЧАНИ У ДЕЧЈОЈ НЕДЕЉИ

    Ову школску јесен у Вилову обележила је Дечја недеља. Активности су се низале из дана у дан на задовољство ученика.

Спортски дан је протекао у надметању у штафетним играма и надвлачењу конопца. Велико  задовољство ученицима пружила је и представа тителских средњошколаца и ликовна радионица на тему „Ко има друга има све“.  Посетили су нас општински представници на челу са председником општине и на поклон донели магнетну белу таблу и књиге за прваке. Као и претходних година и ова Дечја недеља завршена је заједничком приредбом ученика нижих разреда. Приредбом је обележен и званичан пријем првака у Дечји савез. Завршница је заслађена бомбонама и чоколадицама

 

 Учитељице издвојеног одељења у Вилову


Наша школа у Дечјој недељи!

Прва октобарска недеља је у свим школама па и у нашој традиционално испуњена дечјом креативношћу, радошћу, игром и смехом. Ведри дани препуни сунца, дечјег смеха и радости протекли су у знаку детета.

Ове је године, као и годинама уназад, у ОШ „Светозар Милетић“ у Тителу разноврсним активностима обележена Дечја недеља под слоганом „МОЈЕ ЈЕ ПРАВО ДА ЖИВИМ СРЕЋНО И ЗДРАВО“ од 01.10. до 07.10.2018.године.

Ученици су у пратњи својих учитељица и учитеља у матичној школи и свим издвојеним одељењима уживали у многим креативним радионицама  као и у спортским активностима.

У Матичној школи у Тителу свака је учитељица дала допринос у организацији и осмишљавању врло занимљивих и креативних активности. Ученици су, дакле уређивали школско двориште јер је оно простор где проводе слободно време у току школског дана и важно је да буде уредно. Ученици средње школе „Милева Марић“ из Титела су припремили представу за наше најмлађе ученике.  Представе ученика средње школе  су већ постале традиционалне и најмлађи ученици им се посебно радују. Ђацима је, потом организован излет  када су посетили Установу за заштиту природе „Тителски брег“. Уследиле су спортске игре где је било наjвише радости, смеха и дечје граје, а на самом крају Дечје недеље уприличена је приредба поводом пријема првака у Дечји савез. Тим поводом је учитељица Снежана Рошуљ припремила беџеве за наше најмлађе ученике.

У издвојеном одељењу школе у Локу су ученици уживали у „Играма без граница“, било је такмичења, смеха и победа. Ученици су  донели у школу своје омиљене играчке и у холу школе направљена изложба истих Након изложбе ученици  су  поклонили играчке својим друговима. Учитељице су уз асистенцију ученика окитили школу најлепшим костимина са јесењим мотивима, а ђаци, родитељи и сви присутни су уживали. Пред крај недеље је уследила врло креативна активност – ликовно изражавање на зиду школе. У петак су наши прваци примљени у Дечји савез и у њихову част одржана је приредба.  Директор школе је у пратњи представника локалне самоуправе посетио школу.

У  Вилову је пригодним актвностима је пропраћена Дечја недеља. Ученици су уживали у спортским, ликовним и драмским активностима. Учитељице су на врло креативан и маштовит начин припремиле бројне радионице које су резултирале тиме да школа обуче јесење рухо.

У горњој и у школи у Гардиновцима ученици су уз радост, смех и весеље, али и уз доста рада и труда обележили овогодишњу Дечју недељу.

У оквиру Дечје недеље председник Општине Тител је посетио Матичну школу и сва издвојена одељења и том прилком је сваком одељењу однео леп поклон.

 

Хвала организаторима и хвала нашим ученицима и видимо се следеће године!

 

Јасна Радановић, библиотекар