„Крв живот значи“

Издвајамо

Конкурс Црвеног крста Сртбије „Крв живот значи“,

успешно проведен у општини Тител

И ове године, као и много пута раније, у општини Тител, успешно је проведен ликовни и литерарни конкурс Црвеног крста Србије под називом „Крв живот значи“.

Да би се наставила успешна традиција учешћа на овом конкурсу који афирмише људску хуманост изражену кроз добровољно давање крви, побринула се Марија Калмар из Црвеног крста Тител, наставници ликовне културе и српског језика у ОШ „Светозар Милетић“ , Стево Диклић и Јасмина Пешић Петаков, као и учитељице Љубица Стојков и Дејана Станковић.

O

Међу више десетина ликовних радова ученика старијих разреда, прво место су поделиле  Анита Миленковић и Сузана Алишај из Титела,друго место деле Бојан Бошков из Гардиноваца и Клаудија Барна из Лока, а треће место је припало  је такође ученици из Лока- Бурка Александри.

У категорији литерарних радова у конкуренцији су били само радови ученика из Лока. Опет се истакла Клаудија Барна чији рад је освојио прво место, а похваљен је и рад Бурка Александре.

O

Да и млађа деца узму учешћа у ликовном конкурсу, побринуле су се већ поменуте учитељице из ПШ Гардиновци. Похвале су добили Милорад Ђорђевић, ученик другог разреда и Анастасија Миловановић и Владислава Станимировић ученице трећег разреда.