Ликовни конкурс „Мали Пјер“

Актуелности

Ученици ОШ „Светозар Милетић“  из Титела, Лока и Гардиноваца учествовали су на ликовном конкурсу за најбољу дечију карикатуру „Мали Пјер“, за школску 2015/2016. годину. Организатор овог конкурса су „Пријатељи деце Србије“, а на основу Календара Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Тема карикатура је слободна, она  треба да буде одраз дечијег креативног мишљења и опажања света око себе.

Такмичење за дечију карикатуру организује се на четири нивоа: школски, општински, окружни и републички ниво. Да би радови доспели на републички ниво, потребно је да прођу бар два претходна нивоа. Ове године наша школа била је организатор такмичења на окружном нивоу, али на жалост, није било одазива, па су победнички радови наших ученика прослеђени на републички ниво на основу школског и општинског такмичења. У жирију су били Академски сликари Лазар Парошки и Александар Вученовић и Драган Колак карикатуриста и наставник руског језика у пензији.

Жири је, придржавајући се правила конкурса која дозвољавају да више такмичара добије исти број бодова и да деле неко од победничких места, искористио прилику да више ученика осети сласт победе. Ово су резултати општинског нивоа:

Категорија ученика нижих разреда (I-IV):

  1. место– Лана Кошанин IV2-Тител и Владислава Станимировић IV5- Гардиновци
  2. место-Лука Крекић IV5- Гардиновци и Огњен Ђурђевић II1- Тител
  3. место Јована Белегишан IV2 и Дејана Петковић III5- Гардиновци

Категорија ученика виших разреда ( V-VIII):

  1. место– Александар Жилић VI2 -Тител, Клаудија Барна VIII3 -Лок и Љиљана Галић VI5-Гардиновци
  2. место-Вишња Врањо -Лок
  3. место-Николина Пуач VII2 , Теодора Раданов VI1 ,Магдалена Карановић VI3 и Бојан Ђурић V1, сви из Титела.

Наставници и учитељи који су припремили децу за такмичење су Дејана Станковић, Бранислав Бркић, Александар Николин, Наташа Вучан, Светлана Ђурђевић и координатор такмичења Стево Диклић.

 

Стево Диклић