У ОШ „Светозар Милетић“ Тител одржан 15. Фестивал музике за децу -„Распевано пролеће Србије 2016“

Хор

„Распевано пролеће Србије“, фестивал музике за децу, доживљава своју 15. сезону, а ученици ОШ „Светозар Милетић“ из Титела , који учествују већ  пету годину за редом, постижу веома запажене резултате на окружном и  републичком нивоу овог  такмичења.Као и ранијих година и ове године су били  више него успешни домаћини окружног  дела  такмичења .

Тител је био домаћин захваљујући разумевању и помоћи локалне самоуправе на челу са мр Драганом  Божићем,  упорности  Ивана Ковачевића, мастер професора музичке културе и  директора школе мр Петра Којића.

На такмичењу је уз пратњу  оркестра Музичког  центра Панчево и хора ОШ „Светозар Милетић“ Тител ,изведено  осамнаест нових композиција. Извођачи су били ученици из Титела и подручне школе из Лока, а диригенти су били професор мастер музичке културе Иван Ковачевић и професор музичке културе  Светлана Грујић. Председник жирија је био  професор Борис Матијевић – уметнички директор фестивала. Песме су изведене у холу школе у Тителу уз присуство  представника Општине, дела наставника, родитеља и  осталих грађана. На крају музичког дела програма, док се чекала одлука жирија, наступили су ученици другог разреда које води учитељ Бранислав Бркић, који су успешно представили бајку о рибару и златној рибици , за шта су награђени великим аплаузом!

Чланови хора  добили су дипломе за успешан наступ и пласирали се на  Републичко такмичење. Међу солистима,  изабрани су  победници. Због  квалитетног и уједначеног  извођења  додељене  су три прва, три друга и три трећа места.

Прво место освојила је композиција „Кућни љубимац“ која је оцењена са 98 бодова, за коју је текст и музику написао Иван Ковачевић, а солиста је била Илијана Павловић.

Композицији „Успаванка“ такође је припало  прво место са 93 бода. Текст је написала Маријана Гавранић, а  солиста је била Теодора Раданов.

Прво место припало је и композицији „Дај ми крила један круг“, која је добила 91 бод. За њу је текст написао Владимир Антић, аутор музике је Даринка Матић, а солиста је био Бојан Ђурић.

Три друга места су освојиле композиције: „Мама“ (89 бодова)-солиста Јелена Братић, „Немир“ (88 бодова)-солиста Валентина Дошен и „Зато волим тамбурице“ (85 бодова)-солиста Сара Мађар из подручне школе Лок.

Трећа места освојиле су композиције: „Када су деца најлепша?“ (78 бодова)-солиста  Андријана Пухалак, „Долази нам пролеће“ (75 бодова)-солиста Јована Јелача и „Бранка“ (72 бода)- солиста Николина Ћирко.

Професор Борис Матијевић је у записник написао :

„Програм је разноврстан и стилски правилно изведен. Диригент Иван Ковачевић је врло прецизан и јасан и зналачки води ансамбл-хор. Ово је дисциплинован  и уредан хор са врло чистом интонацијом. Врло леп и уједначен звук. Добро лично ангажовање, динамични мотиви и са прецизном  артикулацијом. С обзиром на узраст деце хорски звук је  врло богат и са добрим сценским наступом. Наступиће на републичком такмичењу.“

Поменути солисти и хор ОШ „Светозар Милетић“ учествоваће половином јула на републичком такмичењу у Панчеву.

Председник жирија уручио је диплому и директору школе мр Петру Којићу  због ангажовања око организације и финансијско конструкције Фестивала.

Стево Диклић


Презентацију можете погледати ОВДЕ.