МАТЕМАТИЧКИ КВИЗ У ОШ „СВЕТОЗАР МИЛЕТИЋ“ У ТИТЕЛУ

Актуелности

Дана 29.10.2018. године у просторијама ОШ „Светозар Милетић“ одржан је математички квиз поводом обележавања 150 година од рођења Михаила Петровића Аласа. Квиз  организује „Математички лист“ испред Друштва математичара Србије.

У квизу је учествовало шест екипа, пет из матичне и једна из издвојеног одељења школе из Лока. Екипе су чинили по један ученик из петог, шестог, седмог и осмог разреда.

Квиз је био подељен у пет етапа. Прва група питања односила се на питања о животу, раду и постигнућима нашег прослављеног математичара Михаила Петровића Аласа. Други и трећи део квиза био је из градива, а четврти и пети су била логичко-комбинаторна питања.

Ученици су показали завидно знање о животу Мике Аласа, његовим постигнућима и развоју српске математике у његовом добу. Питања из градива су са лакоћом решавали, док су питања из логичко-комбинаторног дела била ученицима нешто тежа, али далеко занимљивија.

Квиз је ученицима био велики такмичарски изазов и сви су се својски потрудили како би завршили као победничка екипа. Ипак, само је једна екипа успела да понесе тај епитет:

  1. Милош Смедеревац 5-3
  2. Урош Митрић 6-3
  3. Ања Раданов 7-2
  4. Вања Зупчић 8-2

Честитамо победницима, свим учесницима и организаторима!

 

Јасна Бењоцки, наставница математике