Награда Владе Војводине

Издвајамо

Награда Владе Војводине – Секретаријата за спорт и омладину,

ученици Јелени Галић и наставнику Стеви Диклићу

Ових дана на свечаности у згради Владе Војводине , уручене су награде даровитим ученицима и њиховим менторима из основних и средњеих школа у Војводини.

Награде су добили ученици који су у току школске 2012/2013. остварили врхунске резултате на разним конкурсима и такмичењима у земљи и у иностранству, из области науке, технике, уметности и спорта.

Међу изабраним ученицима и наставницима нашли су се ученица ОШ „Светозар Милетић“из Титела, Јелена Галић и наставник ликовне културе Стево Диклић.

Да би било јасније због чега су ове награде стигле у Тител, навешћемо неке од најважнијих резултата Јелене и њеног наставника.

O

У периоду од септембра 2012. до септембра 2013. ученица Јелена Галић постигла је следеће успехe:

Прво место на међународном конкурсу у Скопљау, две прве награде на међународном фестивалу хумора за децу у Лазаревцу, друго место на међународном конкурсу у Санкт Петербургу у Русији („Светиње у камену“), друго место на смотри ћириличке писменпсти у Тителу, где су се такмичили ученици основних и средњих школа из Србије и БиХ (Републике Српске),прво место за ликовни рад на тему „Мајчино млеко најбоља храна“ у организацији Института за јавно здравље Војводине у Новом саду. Њени радови су били део колекције која је награђена на републичкој смотри ликовног стваралаштва, која се  одржава  под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а коју организује Удружење ликовних педагога Србије и Удружење ликовних уметника Србије.

Стево Диклић освојио је са својим ученицима у истом периоду:

Два друга места у Санкт Петербургу („Светиње у камену“), два прва места у Македонији у Скопљу, три награде у Куманову у Македонији (две друге и једна трећа), седам награда на међународном фестивалу хумора за децу у Лазаревцу, десетак награда на Смотри ћириличке писмености у Тителу,неколико награда у Новом Саду на ликовним конкурсима Института за јавно здравље Војвдине на тему „Мајчино млеко најбоља храна“ и „Октобар месец правилне исхране“, трећу награду у Зрењанину за маскоту „Песничке штафете“, награду за колекцију ликовних радова на  републичкој смотри ликовног стваралаштва-под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја у организацији Удружења ликовних педагога Србије и Удружења ликовних уметника Србије.

Ово још нису све награде које су  ових дана припале нашим ученицим и наставницима:

Влада АП Војводине- Секретаријат за спорт и омладину наменила је Похвале за још два ученика за резултате из ликовне културе на домаћим и међународним конкурсима. То су Марина Јерков и Милица Жарковић.

Похвале су такође додељене и ученицима који су освојили прва места на музичком фестивалу „Распевано пролеће“, који је ове године одржан у Тителу.

То су ученици Радован Дејановић, Јована Ћурувија, Милана Суботић и Илијана Павловић. Наравно да је за овај успех заслужан и њихов наставник Иван Ковачевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *