Светосавске свечаности у Тителу

Издвајамо

Православна црква Успења Пресвете Богородице у Тителу била је претесна да прими све који су желели да присуствују богослужењу у недељу, 27.01.2019.године. Литургију је служио парох Милош Јевросимов, а деца су га пратила хорским певањем.

Светосавске свечаности су уприличене и у ОШ „Светозар Милетић“. У холу школе свечаној приредби, коју је са ученицима припремила наставница српског језика, Наташа Живанчев, присуствовали су наставници, ученици, представници цркве и локалне самоуправе. Директор школе је и ове године, као и свих претходних на свечаности посебну част указао колегама пензионерима. Додељена су и Светосавска признања  најзаслужнијим члановима колектива. Овогодишњој школској слави кумовао је Свето Трнинић из Титела.

Директор школе мр Петар Којић се у свом обраћању осврнуо на значај просветитељства кроз историју. Он је истакао да ове године обележавамо 800 година аутокефалности Српске православне цркве, коју је извојевао Сава Немањић. Својом просветитељском душом и делима Сава је утро пут од својих времена до данашњих дана, а на нама је обавеза да ширимо светосавље и просвећујемо српски народ, нагласио је директор школе и својим колегама наставницима је поручио да као и Свети Сава путују без пута, а дa се пут за њима рађа.

 

 

Јасна Радановић, библиотекар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *