Обележен Дан Светог Саве и у нашој школи

Издвајамо

У суботу, 27. јануара 2018. у свим школама у општини Тител, обележен је Дан Светог Саве који се већ традиционално слави као школска слава.

Слава је на свечан начин прослављена у основној школи „Светозар Милетић“ у Тителу, али и у подручним школама у Локу, Гардиновцима и  Вилову.

У цркви Успења Пресвете Богородице у Тителу, парох Милош Јевросимов служио је литургију, док су ученици нижих разреда хорским певањем допринели свечаности богослужења. Из проповеди коју је одржао свештеник Јевросимов издвајамо само део у којем је рекао: „Свети Сава је препородио, водио и данас верно води своја чеда, српски народ…“

У свечаном програму у светом храму учествовало је стотину ученика I-IV разреда који похађају верску наставу. Сва деца која су учествовала у програму награђена су скромним даровима које је обезбедила Црквена општина.

Весело и свечано било је у холу ОШ „Светозар Милетић“ у Тителу. Осим ученика и наставника, кума школе Љубе Панића – директора ЈКП „Комуналац“, представника општинске власти на челу са Весном Кнежевић, председницом СО Тител, представника јавних предузећа и других организација, свечаности су присуствовали и бројни грађани који су напунили велики хол школе и допринели свечаности овог чина.

Уз хорско певање „Ускликнимо с љубављу Светитељу Сави“  започео је свечани програм у којем су учествовали бројни ученици нижих и виших разреда.Програм је осмислила професор српског језика Наташа Живанчев уз помоћ наставнице ликовне културе Светлане Ђурђевић и осталих колега. Хором је успешно дириговао професор музичке културе Иван Ковачевић. Ређале су се бројне рецитације, песме и игрокази, а један од најсвечанијих тренутака десио се када је директор школе мр Петар Којић уручио Светосавске плакете заслужним радницима школе. Ово је пракса већ трећу годину за редом, што значи да прелази у традицију. Плакете су додељене наставници математике Невенки Жилић, административно – финансијксом раднику Наташи Миленковић, секретару школе Драгани Палачковић и Гордани Шаркић, професору географије. Приредба је окончана завршним речима које је изрекао свештеник Милош Јевросимов говорећи о значају Светог Саве  за српски народ, као и о његовој духовној и материјалној заоставштини.

 

                                                                                                                      Текст и фотографије: Стево Диклић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *