Кошаркашице ОШ „Светозар Милетић“ из Титела освојиле златну медаљу на 10. Олимпијским спортским играма ученика Републике Србије у Врању

Издвајамо

Кошаркашице

Ученице  ОШ „Светозар Милетић“ из Титела , учествовале су на 10. Олимпијским спортским играма ученика Републике Србије које су одржане у Врању 9-15. маја 2016. године. Оне су такмичећи се у кошарци освојиле 1. место у Србији, за што су награћене златним медаљама и великим пехаром.

Да би дошле у прилику да се боре за медаље, морале су да прођу такмичења на  окружном и међуокружном нивоу, где су без већих потешкоћа побеђене екипе Основних школа из Врбаса, Новог Сада, Челарева, Панчева и Београда.

Такмичење кошаркашица у Врању трајало је два дана, па је за овај велики успех требало у кратком временском периоду  одиграти тешке и важне утакмице и то након дугог и заморног путовања.      У четвртак, 12. маја, по доласку у Врање одиграле су две утакмице, против екипе ОШ „Свети Сава“ из Косовске Митровице и  ОШ „Петар Враголић“ из Љубовије. Победама над наведеним екипама пласирале су се у завршну фазу такмичења, тј. у борбу за медаље. У петак, 13. маја, уверљиво је побеђена  екипа ОШ „Здравко Челар“ из  Челарева, резултатом 44:27, а у борби за прво место побеђена је још уверљивијим резултатом  (52:15) ОШ “Трајко Стаменковић “  из Лесковца.   Уследила је свечана додела медаља и пехара, а затим напоран, али весео повратак у Тител. Испред  школе, а затим и у школи приређен им је весео дочек од стране школе, родитеља,  другара и мештана Титела. Честитали су им сви присутни, а обратио им се и директор школе мр Петар Којић и Милутин Радосављев, секретар Спортског савеза општине Тител. Вреди забележити имена ученица које су постигле овај велики успех.  То су: Јована Боричић, Бојана Братић, Анђела Ружин, Милица Топић, Теодора Буљин, Јована Ћурувија, Јелена Муратовић, Надежда Недељков, Анђела Мирјанић, Богдана Недељков, Нада Вла и Тамара Чорто. Екипу је водила њихова наставница Гордана Буљин.    Важно је да се зна да ово није једини велики резултат који су постигле ове младе кошаркашице. Све оне, осим Јоване Ћурувија (која је члан ЖКК „Црвена Звезда“ из Београда),  су и чланови ЖКК Тител, са којим су, 16. априла 2016. у Нишу, у готово идентитичном саставу, постале првакиње државе у категорији до 15 година. Екипи ЖКК Тител, поред већ поменутих играчица из ОШ „Светозар Милетић“ Тител, придодате су Теодора Билаћ из Книћанина  и Јелена Ћурчић из Бечеја. То још није све: Екипа ЖКК Тител је друга у Војводини за играчице до 15 година и прва у Војводини за играчице до 13 година. Ове младе спортисткиње већ  годинама успешно и са пуно љубави тренира и води Тибор Чикош.    Можда још већи успех је да су све ове девојчице одлични ђаци (неки и Вуковци) и одлични другари, а као такве су на мети многим ловцима на таленте, који их желе видети у својим екипама.  Тител је мало место, па је тешко наћи начин да ти бисери остану и до краја се развију у овој малој средини. Од следеће сезоне, једна од највећих талената, Надежда Недељков заиграће за ЖКК Радивој Кораћ из Београда. Тител ће због тога истовремено бити поносан и жалостан .

                                                                                                                             Стево Диклић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *