Представљање средњих школа и гимназија

Актуелности

У току другог полугодишта интензивиран је рад Тима за професионалну оријентацију, те су у јануару дечаци осмог разреда посетили СТШ „Милева Марић“ и њихове радионице, где су им се представили образовни профили машинске струке. Тамо су имали прилике да се упознају са новим образовним профилима ове школе, са наставницима праксе и радионицама где се пракса одвија.
У уторак, 28.фебруара у гостима су нам били представници Карловачке гимназије, њихови професори и ђаци, који су представили све смерове и језике који се тамо изучавају. Група ученика седмог и осмог разреда помно је слушала какав је рад у овој престижној гимназији, једној од најстаријих у Србији, како изгледа пријемни испит и начин пријављивања.
У уторак, 7.марта одржана је презентација Средње школе унутрашњих послова, која после више година наставља са радом у Сремској Каменици. Презентацији су присуствовали сви ученици осмог разреда у Тителу, који су били веома заинтересовани да чују како и када се могу пријавити, колико је важан и неопходан тест психо-физичке способности и који су други услови за упис. Такође, занимала их је и могућност напредовања у струци и проходност на друге факултете.

Јелена Влашки  Радосављев

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *