Прославили смо Дан школе…

Актуелности

Много је важних датума и јубилеја које обележавамо током једне школске године,али рођендан онога чије име са поносом носи наша школа, увек је за нас нешто посебно. То је свечарски дан када у госте позивамо све поштоваоце нашег рада,бивше раднике школе ,представнике Министарства просвете и Школске управе Нови Сад, наше пријатеље, родитеље и децу. Хол испуњен до последњег места једва је могао да прими све оне који су дошли да увеличају наш празник.

Уз дечију грајуна почетку приредбе позорницом су одјекивали стихови „Ор’о кличе са висине, глас се чује из дубине…“ којима смо одали почаст славном Милетићу, који нам је у аманет оставио своје слободарске идеје и неспутани дух. Директор школе, Петар Којић, присутнима се обратио речима захвалности и усхићења. Уз кратак осврт на најзначајније сегменте рада и деловања нашег патрона, Светозара Милетића, пожелео је свим радницимаи деци срећан празник, подсећајући нас на огроман значај посла који обављамо са љубављу и пожртвовањем, а присутне позвао да уживају у програму. У програму, који је ове године био посвећен Душку Радовићу зарад стогодишњице његовог рођења, учествовали су ученици из Матичне школе у Тителу и свих издвојених одељења школе. Било је ту песме,рецитовања,игре и глуме. Певали смо: “Све је пошло наопачке“, “На слово ,на слово“,  ,,Букварци“, слушали  о Београду, Кађи, Нађи, страшном лаву, плавом зецу, мази, вежбању, осећањима, јесени ,играли уз веселе ритмове руске песме “Валенки“и  бар на кратко полетели… јер “Летети, летети, лепо је летети; живети, живети, лепо је живети!“

Децу су припремале учитељице: Слађана Петровић Бошњак, Зорица Никић, Биљана Трнинић, Наташа Вучан, Оливера Топар, Светлана Лозанов, Анђелка  Болманац, Ружица Деспотовић и наставнице: Гордана Шаркић, Милена Субић, Гордана Буљин, Јасмина Пешић Петаков  и Наташа Живанчев. Хор је припремала колегиница Светлана Грујић, а програм је уобличила и реализовала  моја маленкост, уз велику помоћ свих наведених колегиница.

Публика је уживала у свакој тачки нашег програма што смо закључили по широком осмесима који нису силазили са лица посматрача.

На крају програма водитељке,наше ученице осмог разреда, Јелена Панић и Теодора Влаовић захвалиле су присутнима на пажњи и позвале их да и даље буду ту, уз нас јер нас њихове амбиције терају да будемо бољи из дана у дан, из године у годину, да постављамо више циљеве и радујемо се њиховом остварењу.

 Наташа Живанчев,
наставник српског језика и књижевност