Сајам образовања „Путокази“

Актуелности

Педесетак ученика седмог и осмог разреда наше школе у пратњи својих одељењских старешина Саве Поповића и Јелене Влашки Радосављев посетило је у петак 10. марта 2023. године Сајам образовања „Путокази“ на Новосадском сајму. Ученици су имали прилике да се упознају са новосадским средњим школама и гимназијама и образовним профилима које нуде. Највише интересовања привукле су медицинска, електотехничка, саобраћајна, грађевинска и средња школа унутрашњих послова. На штанду сваке од поменутих школа представљени су занимљиви радови ученика, попут робота, сензора који олакшавају паркирање и сл.
На штанду СТШ „Милева Марић Ајнштајн“ изложени су костими и руком осликане свилене блузе текстилних техничара, али и мањи багер којим су управљали ученици ове школе.
Највеће штандове имали су Војска Србије и Министарство унутрашњих послова са бројним образовним профилима које нуде у својим средњошколским и високошколским установама.
На сајму су се представили и бројни државни и приватни факултети из Србије и региона, а централно место заузимали су факултети Новосадског универзитета.
У истој хали паралелно са Сајмом образовања организован је и Међународни сајам књига, па су ученици могли да приуште себи и неку занимљиву књигу. Пуни утисака, промотивног материјала и доброг расположења вратили су се на наставу и својим другарима пренели утиске са овогодишњег сајма.

Јелена Влашки Радосављев