Свечано прослављен Дан ОШ „Светозар Милетић“ Тител

Издвајамо

У среду, 22. фебруара 2017. године, ученици и колектив ОШ „Светозар Милетић“ Тител, свечано су обележили Дан школе и рођендан једног од највећих и најзначајнијих српских политичара у Аустроугарској монрахији, који се борио за права српског народа.

У холу школе окупили су се наставници и ученици, бројни гости, пријатељи школе, представницa локалне самоуправе-председница СО Весна Кнежевић, бивши просветни радници, кумови школе и грађани Титела.

Свечани програм  започео је Химном Светозара Милетића у извођењу хора основне школе уз дириговање професора музичке културе Ивана Ковачевића, а госте је поздравио директор школе, мр Петар Којић, који је, између осталог, рекао да у сваком тренутку наставници и ученици морају да буду свесни да раде у школи која носи славно име Светозара Милетића. Ако би на тренутак и заборавили његово политичко ангажовање за слободу Срба, морали бисмо у сваком тренутку да се сетимо речи Јована Хаџића, који је записао да је Светозар Милетић био најбољи ђак кога је Српска православна велика гимназија у Новом Саду икада имала. То нас обавезује да учимо и радимо најбоље шта можемо. Директор Којић је укратко подсетио на неке од новијих успеха који су постигли наши ученици и наставници, као што су прво место женске кошаркашке екипе на државном школском првенству, прво место Маше Иванов, ученице 8. разреда на Међународном ликовном такмичењу у Македонији, неколико награда на Међународном фестивалу хумора за децу за ликовни део, награде на музичком такмичењу „Распевано пролеће“… Управо су у току такмичења из већине наставних предмета, где такође гајимо наду у добар успех.

Програм који су извели ученици I-VIII разреда, резултат је заједничког рада ученика и њихових учитеља и наставника. Објединила га је професорка српског језика Наташа Живанчев, а позорницу је, као и увек, урадио наставник ликовне културе, Стево Диклић.

После свечаног дела програма, настављено је дружење у зборници.

 

 Стево Диклић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *