У ТИТЕЛСКОЈ ОСНОВНОЈ ШКОЛИ “СВЕТОЗАР МИЛЕТИЋ“ ОТВОРЕН КАБИНЕТ РУСКОГ ЈЕЗИКА У СКЛОПУ ПРОЈЕКТА “ЕНЕРГИЈА ЗНАЊА“ КОМПАНИЈЕ НИС

Издвајамо

У четвртак, 28. марта, у ОШ „Светозар Милетић“ у Тителу, свечано је отворен кабинет за руски језик у склопу пројекта „Енергија знања“ компаније НИС. Пре свечаног отварања дигиталног кабинета за руски језик, у Свечаној сали Општинске управе у Тителу, одржан је заједнички састанак између представника  Министарства просвете, науке и технолошког развоја, компаније НИС и представника локалне самоуправе, на којем је било речи о актуелним темама у општини Тител са посебним акцентом на образовање.

Свечаном отварању присуствовале су бројне званице међу којима су биле јавне личности као што су мр Биљана Марић, саветник министра просвете науке и технолошког развоја, Јован Вукчевић, начелник Школске управе Нови Сад и др Снежана Лакићевић, саветник заменика генералног директора НИС-а која је и пресекла врпцу новоуређеног кабинета.

Директор школе мр Петар Којић је у поздравном говору између осталог посебно захвалио НИС-у што је школу препознао и правилно проценио колико она даје у образовању младих генерација и колико још може. Такође је нагласио да је школа у великом залету и да је ово један од многих успеха који доказују колико и како се у школи ради, и да ће оваквим  радом и залагањем наставника и ученика школа у наредном периоду заузети високе позиције и бити у самом врху где јој је уствари и место!

Др Снежана Лакићевић је нагласила да избор није случајан и да су јој  познати резултати тителских ученика и њихово учествовање на олимпијадама из руског језика. Како је рекла, то такође није случајно јер велике заслуге за то припадају наставници руског језика која децу мотивише и припрема. Она је неколико пута нагласила како је задовољна оствареном сарадњом са директором школе мр Петром Којићем.

Весна Кнежевић, председник СО Тител, истакла је да је овом донацијом Нафтна индустрија Србије потврдила своју улогу лидера у области друштвено одговорног пословања. Изразила је очекивања да ће ученици на лакши и занимљивији начин постизати још боље резултате.

Милена Субић, професорица руског језика, о историјату и раду ОШ „Светозар Милетић“ Тител, говорила је на руском језику, као шта су то учинили и ученици кратком беседом и песмом.

Присутни су могли да виде изложбу дечијих радова и мноштво диплома које су у претходном периоду на ликовним и литерарним конкурсима у Русији освојили ученици и наставници школе. Малу колекцију фотографија са текстовима и мотивима из Русије даровало је „Друштво српско руског јединства“. Управа школе и наставници заслужују све похвале за примерну организацију овога догађаја.

 

 

мр Петар Којић, директор школе