ПЕСНИЧКА ШТАФЕТА У ОШ „СВЕТОЗАР МИЛЕТИЋ“ У ТИТЕЛУ

Актуелности

Манифестација „Песничка штафета“ је одржана по 45. пут у просторијама ОШ у Тителу. Ове године у пратњи представника Градске народне библиотеке стихове наших ученика је са пажњом слушао и оцењивао дечји писац и песник Владимир Андрић.

Ова се манифестација може похвалити многим специфичностима. Неке од њих су учешће великог броја школа, активно учешће песника у манифестацији где ученици имају прилике да виде песнике уживо и разговарају са њима. Значајна специфичност је и круна манифестације, односно њено велико финале у Зрењанину где долазе победници из свих школа и такмиче се измђу себе. Након финала ученици схвате да су сви победници јер поред многих награда које освајају они носе кући и велики трофеј у виду стеченог искуства и нових познанстава.

Наша школа се поносно може похвалити традиционалним учешћем у „Песничкој штафети“, а можемо бити и нескромни када су пласмани наших ученика у питању. Песме наших ученика никада нису прошле незапажено, а ни награде нису изостајале.

Гости су констатовали да им је у нашој школи било врло пријатно и да је дружење са младим песницима од непроцењиве вредности. Они су донели одлуку да ће на завршну приредбу ове манфестације ићи Павле Мрењица, ученик првог разреда, Јелена Мартиновић, ученица четвртог разреда издвојеног одељења у Вилову и Ленка Којић, ученица петог разреда.

Нашим ученицима желимо успешан наступ на финалној приредби „Песничке штафете“!

 

Јасна Радановић, библиотекар