Пионирке ЖКК „Тител“ првакиње Србије

Издвајамо

Пионирке У 14 ЖКК „Тител“ из Титела по други пут заредом постале су првакиње Србије. До овог великог успеха стигле су после 34 остварене победе у исто толико утакмица у Квалитетној лиги Војводине, након чега је следио турнир Ф8 који је одржан у Кладову. Екипе су биле подељене у две групе, а у групи са Титељанкама биле су екипе ЖКК „Студент“ Ниш, ЖКК „Радивој Кораћ“ Београд и ЖКК „Љубовија“ из истоименог града. У првој утакмици Титељанке су победиле ЖКК „Машинац“ из Ниша са 99:36, затим су у другој утакмици савладале, такође уверљиво, екипу из Љубовије са 113:48, а у трећој утакмици до ногу је потучена екипа ЖКК „Радивој Кораћ“ из Београда, резултатом 83:28.

У војвођанском финалу за првака Србије, девојчице из Титела победиле су њима добро познату новосадску екипу Новосадски ЖКА, такође уверљиво 41:21.Овом победом, по други пут заредом, девојчице из Титела постале су првакиње Србије. У конкуренцији за најбољу играчицу (MVP) било је чак пет Титељанки-цела постава, а титула је припала Титељанки Јовани Боричић, док је за најбољег стрелца проглашена Софија Сарић из екипе Трстеника, која је постигла 143 поена.

За победничку екипу наступиле су: Лара Шицар, Богдана Недељков, Јована Јелача, Татјана Стојић, Саша Тегелтија, Сара Ристић, Јована Боричић, Теодора Раданов, Јелена Братић, Јована Тегелтија, Јелена Муратовић и Ксенија Братић. Тренер екипе је Тибор Чикош, а помоћник Бранко Шицар.

Овим је пионирско такмичење завршено, с тим што ће неке од ових играчица бити укључене у такмичење Јединствене Триглав лиге Србије.

На овом турнири Титељанке су показале потпуну доминацију на паркету, што је већ после прве одигране утакмице било видљиво, па су их домаћини турнира већ тада прогласили фаворитима за освајање титуле првака Србије. Шампионке су по доласку у Тител примили и уприличили дочек у ОШ „Светозар Милетић“ Тител, директор школе мр Петар Kојић и секретар Спортског Савеза општине Тител, Горан Путник.

 

Стево Диклић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *