Промоција Војске Србије

Издвајамо

У четвртак, 03.11.2022. године у холу наше школе, одржана је промоција добровољног служења војног рока у редовима Војске Републике Србије. Догађај је уприличен у оквиру програма Професионалне оријентације и сарадње
са локалном самоуправом и Војском Р Србије, са којом имамо вишегодишњу успешну сарадњу.
Промоција је била намењена свим ученицима седмог и осмог разреда матичне школе и издвојених одељења, и девојчицама и дечацима, јер је битно да разбијамо предрасуде и стереотипе да је то мушки позив и на сваком кораку негујемо родну равноправност. Овом приликом успешно су представљена Средња војна школа, Војна гимназија и Војна академија, као и сви образовни профили који су акредитовани на њима, са нагласком на услове уписа, могућностима напредовања у струци, усавршавања и целоживотног учења.
Ученици су били одушевљени организацијом овог догађаја, пажљиво су слушали, радознало постављали питања и листали промотивни материјал који су добили. Присутни припадници војске су били изузетно предусретљиви, расположени да одговоре на свако питање и овом приликом им захваљујемо на томе и већ се радујемо неком следећем сусрету.

Јелена Влашки Радосављев, координаторка Тима за ПО

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *